59.002 santcugatencs cridats a les urnes

Els col·legis electorals obriran a les 9 del matí amb un increment del cens de més de 2.500 persones respecte als anteriors comicis del 2012

Encara no han passat tres anys des del darrer cop que vam votar per decidir la composició del Parlament de Catalunya i tornem a tenir unes eleccions anticipades sobre la taula.

Amb la situació política ben crispada, aquests comicis estan destinats a marcar un abans i un després, ja que si hem de fer cas a gran part de les enquestes, és possible que el Parlament tingui per primer cop a la història una majoria absoluta de diputats independentistes.

Davant aquest escenari, partidaris del sí i del no han fet un esforç per mobilitzar els seus electors i sobretot donar arguments als indecisos que, en cas de participació massiva, poden acabar marcant la diferència.  

Campanya intensa

Imatge d'un acte de campanya de Junts pel sí. FOTO: Lali Puig

Sant Cugat no ha rebut la visita de cap cap de llista durant la campanya, però això no vol dir que no s’hagin vist cares conegudes a la ciutat.

La número dos de Catalunya Sí que es Pot, Gemma Lienas, va visitar la plaça d’en Coll i Oriol Junqueras, número 5 de Junts pel Sí, va protagonitzar un míting a la plaça de Barcelona que va obrir l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa.

L’encara diputat de la CUP David Fernàndez va omplir el Celler Cooperatiu en un acte de la CUP i Sociedad Civil Catalana va fer un acte al Centro Popular Andaluz en defensa d’una Catalunya dins Espanya.

Sant Cugat nodreix les llistes

Els quinze santcugatencs que concorren a les eleccions del 27S.

Un total de 16 santcugatencs formen part de les diverses llistes polítiques que es presenten a aquestes eleccions. Els que tenen gairebé assegurada l’acta de diputat per la circumscripció de Barcelona són Raül Romeva, número 1 de Junts pel Sí; José Maria Espejo, número 3 de Ciutadans i Alberto Villagrassa, número 6 del Partit Popular.


El partit que més santcugatencs porta a la llista és Ciutadans que en té fins a quatre; els mateixos que el PSC tot i que l’exregidora de l’Ajuntament de Sant Cugat Pilar Gorina és una de les suplents.

A Junts pel Sí també hi trobem dos exregidors: Àngels Ponsa (CDC) i Àlvar Roda (PSC).

Catalunya Sí que es Pot aporta dos noms a la llista incloent l’exdiputat del PSC Josep Maria Balcells, i la CUP i UDC tenen dos santcugatencs a la llista als llocs 56 i 51 respectivament.

Mira bé on votes

Aquesta capseta, un cop plena, conté la voluntat del poble  FOTO: Lali Puig

Uns 2.400 santcugatencs van rebre informació errònia sobre el seu col·legi electoral.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha comunicat a l’Ajuntament que ha tornat a enviar unes noves targetes informatives als veïns que han d’anar a votar als nous col·legis electorals de les escoles Ciutat d’Alba i Turó de Can Mates.

Per solucionar l’embolic, el consistori ha enviat una segona carta confirmant el nou col·legi electoral assignat i l’INE emetrà unes noves targetes informatives incloent-hi el col·legi correcte.

En el següent gràfic veureu l'evolució de vots santcugatencs als diferents partits polítics en les eleccions autonòmiques de Catalunya. Si us col·loqueu sobre els punts sortiran els valors percentuals.

Font: Elaboració pròpia

El TOT amb les eleccions del 27S

El TOT Sant Cugat farà una cobertura especial amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge, 27 de setembre. Des de l'obertura dels col·legis electorals, i fins a saber-ne el resultat de la jornada, es podrà seguir la cita amb les urnes a www.totsantcugat.cat.

A la tarda, l'equip del TOT es desplaçarà a les diferents seus dels partits per seguir el minut a minut de l'escrutini. Des del tancament dels col·legis electorals, i fins al resultat final, coneixent les reaccions, primeres impressions i, per descomptat, valoració de la jornada per part dels representants polítics de la ciutat.

Tot plegat, ho podreu seguir al compte de Twitter del TOT amb l'etiqueta #eleccions, a la pàgina de Facebook, i el minut a minut de l'escrutini a la web del TOT, on també trobareu les cròniques, vídeos i galeries d'imatges de la jornada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem