L'aprovació de La Mirada i el barri de Can Cortés, centren el Ple Municipal

El Ple Municipal s'ha retrobat després de les vacances, amb l'aprovació del conveni de construcció de La Mirada i les millores del barri santcugatenc com a protagonistes

La construcció de la nova escola La Mirada, la proposta de millora del barri de Can Cortés o les iniciatives de la Setmana Europea de la Mobilitat han estat les grans protagonistes d'aquest Ple Municipal de setembre, un ple que s'ha celebrat el dilluns 20 i que ha estat el primer després de les vacances d'estiu. A més, s'han aprovat aspectes vinculats amb la retirada de l'amiant de les teulades i una declaració d'interdependència entre salut i natura a Catalunya.

La Mirada ha fet un pas endavant, i és que durant el ple municipal, les 5 formacions polítiques han votat unànimement tirar endavant la construcció de l'edifici definitiu de l'escola. D'aquesta manera, el nou conveni inclou l'increment del pressupost o el retard en la posada en marxa de l'escola.

Més info: Acord unànime pel conveni que ha de permetre la construcció de La Mirada

D'altra banda, l'equip de govern ha anunciat l'adhesió del municipi a la Setmana Europea de la Mobilitat i ha explicat les diferents alternatives per promoure una mobilitat sostenible i saludable, unes iniciatives que han rebut l'enhorabona de Junts per Sant Cugat, però que han estat molt criticades per Ciutadans de Sant Cugat.

Més info: Ciutadans demana que s'acabi 'la persecució als veïns amb vehicles de combustió'

La retirada d'amiant i la millora de Can Cortés

A més, durant el ple municipal, s'ha presentat una moció institucional amb l'objectiu de retirar de les teulades l'amiant, un material carcinogen. Així doncs, Sant Cugat ha donat llum verda a substituir l'amiant de tots els edificis públics, especialment en les escoles i els entorns educatius.

Més info: Sant Cugat vol acabar amb l'amiant de les teulades

D'altra banda, Ciutadans ha votat a favor d'una moció de l'equip de govern i Junts per Sant Cugat amb l'objectiu de buscar millores pel barri de Can Cortés. Així doncs, amb l'aprovació d'aquesta moció, es garantirà l'accés a Internet i es millorarà el subministrament de llum i aigua dels veïns.

Més info: Llum verda per la millora del barri de Can Cortés

Finalment, CUP Sant Cugat ha presentat una moció en contra de l'ampliació de l'aeroport, una moció que ha arribat en nom de l'Assemblea del Clima. Tot i això, la moció ha estat denegada per Junts per Sant Cugat, Ciutadans Sant Cugat i PSC Sant Cugat.

Més info: Sant Cugat defensa l'ampliació de l'aeroport del Prat amb el rebuig d'ERC i CUP

L'Audiència Pública

En l'Audiència Pública, la ciutadania ha acostat les seves inquietuds en el Ple Municipal. Amb això, la Zona de les Baixes Emissions, els autobusos, la Sobirania Nacional o les plaques solars han estat els temes tractats, entre altres.

Més info: La Zona de Baixes Emissions i la mobilitat, protagonistes de l'audiència pública

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem