L'aprovació de La Mirada i el complex de Mira-sol centren el ple

El projecte de l'Escola La Mirada ha estat aprovat durant el ple municipal, un ple en el qual s'han presentat 2 mocions institucionals i una declaració de la Junta de Portaveus

L'Escola La Mirada fa un pas endavant amb l'aprovació de la seva construcció, després que el Ple Municipal, amb l'abstenció de Junts per Sant Cugat, hagi donat llum verda al projecte, el dilluns 18 d'octubre. A més, la construcció del complex esportiu de Mira-sol o els projectes en els quals ha cooperat l'Ajuntament de Sant Cugat han estat alguns dels altres temes tractats durant la sessió plenària.

Així doncs, el projecte de construcció de La Mirada ha vist llum verda, i és que durant el ple municipal, ERC Sant Cugat, PSC Sant Cugat, CUP Sant Cugat i CS Sant Cugat han votat a favor de tirar endavant l'inici de l'edifici. Per la seva banda, Junts per Sant Cugat s'ha abstingut en considerar que la ubicació no és la idònia pel projecte.

Més info: S'aprova el projecte de La Mirada, tot i el contenciós per aturar l'escola

Un altre tema tractat en el ple municipal ha estat la construcció del complex esportiu de Mira-sol, un complex que és una de les reivindicacions del barri santcugatenc. L'Ajuntament ha anunciat, però, que haurà de pagar 368.000 euros a les dues empreses que havien de construir el complex esportiu de Mira-sol i que no van executar les obres abans de tirar endavant el nou projecte.

Més info: Sant Cugat pagarà 368.000 euros a les empreses que no van construir el complex de Mira-sol

D'altra banda, l'Ajuntament ha anunciat que va destinar més de 600.000 en projectes de cooperació durant el 2020, una partida provinent del 0,7% del pressupost municipal tal com assenyala el Pla Director de Cooperació, Pau i Drets Humans 2017-2021. Amb això, projectes com el Pis Dar Al-Amal i Tarbia de l'aargub-SCAPS o el projecte d'acollida de persones refugiades-Welcome Refugees s'han vist beneficiats.

Més info: L'Ajuntament dona més de 600.000€ a projectes cooperatius

2 mocions institucionals i 1 declaració dels portaveus

Pel que fa a les mocions, la Junta de Portaveus ha fet una declaració pel Dia de les Malalties Cròniques, mostrant així la cara més solidària de Sant Cugat. Els acords proposats a la declaració inclouen declarar la celebració del Dia de les Malalties Cròniques el 26 d'octubre com a jornada de "conscienciació, informació i solidaritat", entre altres.

Més info: El 26 d'octubre serà el Dia mundial de les malalties cròniques

D'altra banda, Sant Cugat ha mostrat la seva preocupació per les cotorres argentines, una espècia invasora. És per això, que a partir de la moció presentada per Ciutadans Sant Cugat, el municipi impulsarà un sistema de gestió i control de la població d'espècies invasores per tal de frenar la seva expansió i realitzarà una planificació de la composició i estructura de l'arbrat urbà de parcs i jardins.

Més info: Unanimitat per controlar la cotorra argentina

La darrera moció institucional, que ha estat presentada per Junts per Sant Cugat, parla sobre els punts de càrrega de vehicles elèctrics. Amb això, Sant Cugat s'ha compromès a afrontar la creixent implantació del vehicle elèctric a la ciutat, afavorint una mobilitat sostenible.

Més info: Sant Cugat aposta per potenciar els punts de càrrega de vehicles elèctrics

La mobilitat protagonitza l'Audiència Pública

Finalment, durant l'Audiència Pública, la mobilitat ha estat el fil conductor de les preocupacions de la ciutadania. Així doncs, alguns dels temes tractats han estat la Zona de Baixes Emissions, el transport públic de Can Barata o la situació dels veïns del carrer d'Estapé.

Més info: La mobilitat, protagonista altra vegada de l'audiència pública

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem