Cs recorda que Sant Cugat té moltes necessitats abans de construir la nova biblioteca

La formació local ha fet una enquesta a 385 santcugatencs sobre el nou projecte de biblioteca central

Ciutadans s'ha mostrat en contra de la construcció de la nova Biblioteca Central Gabriel Ferrater que ha d'anar ubicada al parc de Ramon Barnils.

Tal com ha explicat el portaveu de Cs, Aldo Ciprián, "per la poca informació que ens ha arribat de l'Ajuntament sabem que l'equipament ronda els 9.000 metresen un espai total de 17.000 metres. Aquesta nova biblioteca serà 2,3 vegades la biblioteca actual. Un equipament que tindrà un cost aproximat de 9 milions d'euros que sortiran de les arques municipals". 

Tenint en compte aquestes dades i l'ús de les biblioteques municipals, Ciprián ha destacat que "no creiem que aquesta sigui la millor manera de gastar els diners públics. Hi ha altres alternatives, com construir una segona planta a la biblioteca actual. El parc de Ramon Barnils és el pulmó central de la ciutat, a part que és un parc en el qual hi ha molta vida".  En aquest sentit des de Ciutadans proposen "menys totxo i més personal. Les biblioteques de la nostra ciutat no estan mai al 100%. Podrien canviar horaris, per veure si s'omplen. Hem de treballar per millorar la ciutat i per respondre a les necessitats reals", ha afegit Aldo Ciprian. 

Per la seva banda, la regidora dels taronges, Munia Fernández-Jordán ha proposat algunes de les alternatives amb les quals, segons el seu parer, caldria invertir els 9 milions d'euros. "Entenem que la pobresa i l'exclusió social han de quedar cobertes. Podríem comptar amb més escoles bressol municipals, més places i a preus més assequibles. O potser també el fet de comptar amb el pediatre les 24 hores del dia els 365 dies l'any, o insistir amb el manteniment de la ciutat". 

Per tal de saber l'opinió dels santcugatencs sobre aquest projecte, des de Ciutadans van realitzar una enquesta a 385 ciutadans el passat 11 i 12 de febrer. Les enquestes es van fer des de tres punts diferents de la ciutat. En aquest cas, des de Ciutadans han destacat que el 82% de la població enquestada considera que el projecte de la biblioteca no és una prioritat per Sant Cugat

L'enquesta estava formada per diverses preguntes, entre les que també constava l'ús que caldria donar-li a la biblioteca central. Segons les dades obtingudes per People Vox, l'empresa encarregada de fer l'enquesta, el 65% dels enquestats proposen deixar-la tal com està, mentre que un 22% voldria que es convertís en un centre cívic. 

La construcció d'una biblioteca va en funció del nombre d'habitants d'una població. El regidor Sergio Blázquez ha recordat que "per molt que ho diguin les ràtios no és obligatori. Sembla que les ràtios només s'han de complir quan a l'equip de govern li sembla que s'han de complir. De fet, hi ha moltes ràtios de ciutat que hauríem de tenir i no tenim". Blázquez ha afegit que "potser d'aquí a 10 anys es podria fer aquesta biblioteca, però ara mateix no ens ho podem permetre".



Finalment, pel que fa a la ubicació de la nova biblioteca central, des de Ciutadans han apuntat que "estigui on estigui, està fora de lloc". Fernández-Jordán ha apuntat que, "més enllà que la biblioteca en cap cas és prioritària, aquest tampoc seria el millor espai".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem