Demòcrates vol presentar-se amb Junts per Sant Cugat

Els associats de Demòcrates de Sant Cugat havien de triar acostar-se a Junts per Sant Cugat o sumar-se al projecte de Primàries

Demòcrates de Catalunya de Sant Cugat ha decidit en assemblea que obrirà la via per arribar a un pacte amb la candidatura de Junts per Sant Cugat de cara a les eleccions municipals del maig de 2019. L’assemblea local havia de decidir si apostava pel projecte de Primàries, al qual Demòcrates en àmbit nacional li dona suport, o Junts per Sant Cugat, la candidatura impulsada per l’ANC i PDeCAT i que liderarà l’actual alcaldessa Carmela Fortuny.

“Entenem que és el camí que millor optimitzar els nostres objectius per la ciutat i per la independència”, ha explicat Carles Brugarolas, regidor i membre de Demòcrates. Brugarolas s’ha mostrat optimista amb la possibilitat d’arribar a un acord, tot i que ha reconegut que Demòcrates és un partit jove i s’haurà de fer amb “prudència i humilitat” però amb “ganes de sumar”. Demòcrates va anunciar el 2018 que es presentaria en solitari a les eleccions municipals, tot i que també va demanar teixir una candidatura sobiranista el més àmplia possible.

Brugarolas assenyala que les dues possibilitats, Primàries i Junts per Sant Cugat, eren "interessants", però afirma que l'agrupació local ha decidit que la candidatura que encapçala Carmela Fortuny és la que permetrà prioritzar "el model de ciutat" al mateix temps que l'avenç cap a la república.

Un aspecte a tenir en compte és qeu Demòcrates en l'àmbit nacional s'ha sumat a la iniciativa de Primàries. L'actual regidor de Demòcrates espera que aquesta divergència no generi inconvenients. A més, no descarta que militants del partit puguin concórrer a les primàries de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem