El nou nom de Convergència també genera malestar a Demòcrates Sant Cugat

Demòcrates i Convergència tenen un pacte de govern a Sant Cugat

La nova denominació de Convergència, Partit Demòcrata Català, ha generat tensions amb Demòcrates, la formació impulsada fa un any pels independentistes d'Unió. Una situació que també ha provocat malestar en els Demòcrates de Sant Cugat, tal com reconeix el seu portaveu, Lluís Fernández: "Contents, no estem. És una usurpació del nom". En canvi, pel coordinador del grup municipal de Convergència, Damià Calvet, no hi ha cap problema: "Hi ha la possibilitat de coexistència d'aquests dos noms".

A Sant Cugat, Convergència i Demòcrates van signar un pacte de govern, ja que un dels onze regidors que va començar el mandat sota les sigles de CiU, Carles Brugarolas, va fer el pas a Demòcrates (fa uns dies Brugarolas va deixar les seves responsabilitats al govern municipal). Un acord que preveia que el nom del grup municipal estigués compost per la paraula Demòcrates i la denominació de la nova Convergència. És a dir, segons el pacte, el grup s'hauria de dir ara Partit Demòcrata Català-Demòcrates.

Una situació que Lluís Fernández no acaba de veure. És per això que demana una reunió amb els convergents santcugatencs, que encara no s'han posat en contacte amb ells: "Hem de seure i parlar sobre la situació". En aquest sentit, Damià Calvet ja va anunciar que canviarien el nom del grup municipal: "Nosaltres ara som el Partit Demòcrata Català i això s'ha de reflectir".

 

Lluís Fernández emfatitza que el més important és mantenir l'estabilitat a Sant Cugat, tot i que reconeix que ara han de "solucionar" aquesta situació. "Va ser una sorpresa desagradable", lamenta el dirigent de Demòcrates.

 

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va assegurar durant el balanç de mandat que la polèmica del nom no hauria de comportar cap problema en la relació entre els dos grups en l'àmbit local: "Ara som més germans que mai". "Més germans que mai no som. Som dos partits diferents i això ha de quedar clar", respon Lluís Fernández.

Canvi de grup municipal

Sigui com sigui, el nom del grup municipal es canviarà per incorporar la formació de Demòcrates i reflectir el canvi de nom de Convergència. Serà el tercer canvi de nom d'aquest grup municipal, que tot just fa un any encara era Convergència i Unió. Amb el trencament d'aquesta federació, el nom es va canviar per Convergència.

Arran del pacte amb Demòcrates, ja es va preveure un canvi de nom, que es va decidir ajornar fins que Convergència no fés el seu congrés fundacional i tingués nova denominació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem