El nou Ple municipal decideix els salaris dels regidors

Aquest divendres, 26 de juny, se celebra una sessió extraordinària per fixar les retribucions dels regidors i dels càrrecs de confiança

Els salaris que percebran els regidors durant aquest mandat quedaran fixats aquest divendres, dia 26 de juny, amb la celebració d'un plenari extraordinari. La decisió ha de comptar amb més vots a favor que en contra per tal d'aprovar-se i, és per aquest motiu, que l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha estat parlant aquests dies amb els partits de l'oposició. I és que és el primer ple de mandat, un mandat on Conesa no gaudirà de majoria absoluta i el diàleg amb l'oposició es preveu indispensable.

Segons va explicar l'alcaldessa fa uns dies, la seva proposta de salaris era la de mantenir les retribucions congelades, tal com havia passat els darrers anys. Recordem que els sous dels regidors de l'oposició anaven dels 18.000 als 23.000 euros anuals bruts i els dels regidors amb responsabilitat de govern percebien una quantitat d'entre 28.000 i 60.000 euros l'any. En total, el pressupost del 2015 preveia una quantitat d'1,2 milions d'euros per pagar salaris als vint-i-cinc regidors.

Paral·lelament, es marcaran els sous que percebran els càrrecs de confiança, tot i que encara no es donaran els seus noms

Comissions i horaris

A banda de la designació de les retribucions, també es donarà compte del nou cartipàs municipal dissenyat per Mercè Conesa. Així mateix, es constituiran els diferents grups polítics, que escolliran els seus portaveu.

També es crearan les comissions informatives de caràcter permanent, que és on els regidors de l'equip de govern expliquen les seves actuacions als regidors de l'oposició.

Finalment, es fixaran els horaris de les sessions plenàries, que fins ara eren els tercers dilluns de cada mes a les set de la tarda. Alguns regidors s'han mostrat crítics amb l'horari del ple, en entendre que sempre acaba massa tard i fa difícil la conciliació familiar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem