El PDeCAT acusa Cs de retirar l'esmena sobre Sant Cugat als pressupostos de l'Estat

El diputat Ferran Bel assegura que el partit d’Albert Rivera no aporta “res” a Catalunya malgrat l’acord amb el PP per a l’aprovació dels pressupostos

El diputat de PDeCAT i alcalde de Tortosa Ferran Bel ha acusat aquest dijous, 25 de maig, Ciutadans d'haver retirat de manera "vergonyosa" les dues úniques esmenes que el partit d'Albert Rivera havia presentat per a Catalunya als pressupostos generals de l'Estat.

Segons Bel, durant la tramitació a la Comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats d'aquest dimecres, Ciutadans va retirar "d'amagatotis" les dues esmenes que havia presentat per import de 300.000 i 100.000 euros cadascuna. La de 100.000 euros, era per fer un estudi d'impacte acústic a Sant Cugat sobre una de les carreteres de titularitat estatal que travessa el municipi. La de 300.000 euros era per iniciar la construcció del baixador de Bellisens al municipi de Reus.

Segons Bel, Ciutadans es limita a fer de "crossa" del PP per a l'aprovació d'aquests pressupostos sense "aportar res" a Catalunya. "Ha quedat en evidència quina és la consideració que tenen respecte a Catalunya" perquè dels 35 milions d'euros en esmenes que havia presentat inicialment només demanava 400.000 euros per a Catalunya, menys del 2% del total de les seves esmenes, però "ahir a la tarda, d'amagatotis, van retirar aquestes esmenes", ha dit.

A finals d'octubre, Ciutadans presentava una proposició no de llei al Congrés dels Diputats perquè s'instal·lessin pantalles acústiques per minimitzar el soroll de l'AP7 i la B30 al seu pas per Sant Cugat. Una proposta presentada per la diputada Elena Faba i el portaveu del grup a la Comissió de Foment Fernando Navarro.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Aldo Ciprian, explicava en un comunicat que "Ciutadans ha estat el primer partit polític en tramitar una proposta per solucionar la problemàtica que afecta els ciutadans del barri de Mira-sol des dels anys 70 i que s'ha reclamat en nombroses ocasions al ple i al Consell de Barri".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem