L'Ajuntament incrementa el projecte de La Mirada en 1,3 milions d'euros

Cap empresa es va presentar a la licitació de les obres, sumant un nou retard al projecte

L’Ajuntament de Sant Cugat incrementarà el pressupost del projecte de La Mirada en 1,29 milions d'euros. Això significa que la inversió total per construir l’escola passarà dels 8,4 als 9,7 milions. El govern municipal s'ha vist obligat a incrementar el pressupost després que la primera licitació de la construcció del centre quedés deserta, a causa d’un desajust entre el pressupost de les obres i els preus de mercat d’alguns materials que han patit un gran increment en els darrers mesos. 

Més info: La Mirada parada, de moment: cap empresa es presenta al concurs per a la construcció

L'increment plantejat no supera el 20% del total de l’obra i, per aquest motiu, s’ha pogut modificar el projecte sense la necessitat d’aprovar un nou projecte executiu. L'Ajuntament aprovarà el canvi en el ple municipal del mes de març i espera poder adjudicar les obres al maig.

La història de La Mirada

L'Escola La Mirada es va posar en marxa en mòduls prefabricats el 2016. Des de llavors, s'han incomplert compromisos i calendaris, generant molta indignació i preocupació entre les famílies. La comunitat educativa de La Mirada s'ha manifestat en diverses ocasions per denunciar la seva situació. L'anterior govern de Convergència va situar la posada en marxa de l'edifici definitiu pel 2019, cosa que mai es va complir.

Més info: Mercader (AFA La Mirada): "A l'empresa privada hi hauria dimissions"

Amb l'entrada del tripartit, l'alcaldessa Mireia Ingla va anunciar que s'havia trobat un informe negatiu de Protecció Civil que impedia la construcció de l'escola a la ubicació prevista, per la proximitat amb les vies del tren, i va assenyalar l'anterior gover per "una errada monumental". Així, es va haver de refer el projecte i reiniciar els tràmits urbanístics. La nova data que va donar va ser que l'edifici estaria llest per l'inici del curs 2023-2024..

Però a principis de novembre, es va conèixer un nou retard, que l'equip de govern actual va atribuir a "l'envergadura del projecte". La nova data que es va anunciar va ser pel gener de 2024. L'últim entrebanc ha estat que cap empresa es va presentar a la licitació per la construcció de l'escola, presumiblament per l'increment del preu de les matèries primeres. Per ara, no s'ha donat una nova data de finalització de les obres.

A més, cal recordar que entitats ecologistes han iniciat la via judicial per aturar la construcció de La Mirada, ja que entenen que suposa una "agressió irreparable" a l'entorn natural del Bosc de Volpelleres.

Més info: Adenc denuncia "irregularitats" en el procés de licitació de La Mirada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem