Junts per Sant Cugat alerta que el Tribut Metropolità augmentarà un 5% l'any vinent

Junts per Sant Cugat lamenta que el govern municipal retirés el contenciós contra l'Àrea Metropolitana

Junts per Sant Cugat ha reiterat les crítiques al govern municipal d'ERC-MES, PSC i CUP per la seva gestió del Tribut Metropolità, el nou impost que paguen els santcugatencs per sufragar serveis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona com la integració en les tarifes de la zona 1 del transport.

Més info: Així és un rebut del nou Tribut Metropolità

Una de les demandes de JxSTC és mantenir el recurs contenciós administratiu instant a tombar la reforma del Tribut Metropolità i que un jutgi el suspengui cautelarment. "El nou govern de Sant Cugat ha anunciat la retirada del contenciós venent que han aconseguit una rebaixa. És legalment impossible i políticament impensable que l’AMB accepti una rebaixa només per a Sant Cugat. És molt preocupant el deteriorament de la veracitat i el rigor en la gestió municipal", denuncia la formació.

Segons Junts per Sant Cugat, la rebaixa s'aplica a tots els municipis per "defectes en l'ordenança del Tribut Metropolità". Aquest fet, segons el partit, provocarà un augment del 5% del Tribut Metropolità l'any 2020 i retards en la incorporació de la T-Jove i la Tarjeta Rosa a la tarifa plana.

Ajuda a la ciutadania

D'altra banda, Junts per Sant Cugat reclama que es faciliti als contribuents afectats mecanismes d’informació i models tipus de recurs per impugnar el tribut. Així mateix, aposta per activar els instruments de suport a persones i famílies en dificultats i a comerços i petits negocis.

Paralel·lament reclama "mantenir la pressió sobre l'AMB per tal que es reformulin els seus mecanismes de finançament de forma equitativa" i negociar amb l'entitat metropolitana un un pla de millora del transport públic.

Més info: El Tribut Metropolità confronta el Ple municipal

L'IBI

Finalment, JxSTC critica la voluntat d'augmentar l'IBI del govern santcugatenc "després de molts anys de reduccions moderades però sostingudes" i reivindica no apujar-lo i "gestionar millor" els recursos.

Més info: Obren un 'Change.org' per recollir signatures contra el Tribut Metropolità

Més informació
 
Comentaris

Destaquem