L'estat del barri de Sant Francesc, les terrasses, a l'audiència pública del ple

La sessió s'ha celebrat aquest dilluns, 22 de juliol, i ha comptat amb set intervencions de veïns i veïnes de Sant Cugat

Fins a set veïns i veïnes de Sant Cugat del Vallès han intervingut en l'audiència pública del ple municipal celebrada aquest dilluns, 22 de juliol. Temes com l'estat del barri de Sant Francesc, la normativa de terrasses, o el medi ambient han estat els temes tractats durant la sessió, que ha començat a les 20 hores puntual, després que la sessió del ple finalitzés dues hores abans.

El primer a intervenir ha estat Auxilio Ramos, qui ha lamentat "l'estat amb el qual es troba el barri de Sant Francesc", fent referència especial al carrer de l'Abat Marcet. "No han fet res del que havien promès", ha lamentat, fent referència a l'estat de les voreres, o del cablejat telefònic, entre altres aspectes. "Volem que quan es faci alguna cosa al poble, vingui l'Ajuntament a veure si s'ha fet bé el que hem pagat entre tots", ha reivindicat.

El regidor de Serveis Urbans, José Maria Gallardo, ha estat l'encarregat de respondre, apuntant que "és un problema que s'està treballant des de fa temps", i apuntant que "al carrer s'ha de fer una actuació ràpida". És per això que s'ha compromès a reunir-se amb els veïns al mes de setembre per tractar la problemàtica.

Mari Ángels Quadras, per la seva banda, ha demanat que se solucioni la "problemàtica a la plaça de Lluís Millet", fent referència a grups d'adolescents "incívics" que generen malestar, demanant "més presència policial". El regidor de Seguretat, Francesc Carol, ha apuntat que s'estudiarà la problemàtica.

Torn d'audiència pública al ple municipal. FOTO: TOT Sant Cugat

Torn d'audiència pública al ple municipal. FOTO: TOT Sant Cugat


D'altra banda, José Miguel Díaz ha proposat que, per solucionar les problemàtiques als barris, "l'Ajuntament disposés de treballadors socials que es dediquin a caminar pels carrers parlant amb la gent i prenent nota del que hi ha". Una proposta de la qual l'alcaldessa Mireia Ingla ha pres nota afirmant que "és un projecte que tenim damunt de la taula". Seguidament, el Sr. Arcas ha interpel·lat la tinent d'alcalde Lourdes Llorente en relació al programa electoral de la CUP, i ha assenyalat el govern de la ciutat per "no haver aixecat catifes sinó els sous dels vocals de l'EMD". L'alcaldessa ha apuntat que "el tema de Valldoreix correspon a Valldoreix", i apuntant que Llorente ja havia respost a les preguntes dels precs i preguntes dels partits polítics.

Per la seva banda, Eva Fernández s'ha adreçat a la regidora d'educació per demanar, en nom de famílies de l'Escola Catalunya, una reunió "per irregularitats en el comportament de la nova direcció del centre", i M. Angela Palacios ha reivindicat la nova normativa de terrassa, a l'hora que ha assenyalat alguns problemes concrets amb diferents establiments de gastronomia de l'entorn de la plaça de Lluís Millet i de la plaça de Barcelona.

Membres de Fridays for future a l'audiència pública del ple. FOTO: TOT Sant Cugat

Membres de Fridays for future a l'audiència pública del ple. FOTO: TOT Sant Cugat

Finalment, des de Fridays for futures han intervingut per aplaudir la mesura presa aquest dilluns al ple municipal pel que fa a emergència climàtica, i demanant "mesures concretes i urgents", alhora que proposen participat de la Taula d'Emergència Climàtica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem