La CUP-PC demana la dimissió de la tinent d'alcalde d'Habitatge

L'acusen de "negligència" i "deixadesa" davant la "greu problemàtica" d'accés a l'habitatge a Sant Cugat

La CUP-PC ha demanat oficialment la dimissió de la tinent d'alcalde d'Habitatge de Sant Cugat, Susanna Pellicer, per la "negligència", "deixadesa" i falta de "sensibilitat" per afrontrar la "greu problemàtica" del dret a l'habitatge a la ciutat. Una petició que arriba després de fer-se públic el cas d'una família santcugatenca amb un menor que anava a ser desnonada aquesta setmana i de la qual la formació anticapitalista no en va rebre cap informació. Pellicer també és responsable de les àrees de Progrés Social i Cicle de Vida.

Més info: S'atura un desnonament al camí de la Creu de Sant Cugat

Els cupaires han explicat que fa temps que demanen al govern de Sant Cugat informació sobre els desnonaments previstos a la ciutat i que no estan trobant resposta. "Hi ha una opacitat intencionada", ha afirmat la portaveu, Núria Gibert, que ho ha atribuït a la "negligència" de la regidora d'Habitatge o a la "deixadesa i desinterès en aquesta problemàtica capdalt" a Sant Cugat. "La deixadesa és evident de fa anys", ha afegit.

"No té la sensibilitat necessària per portar aquesta cartera i li hem vist posicions classistes", ha afegit Gibert, que l'acusa de voler "invisibilitzar aquest fenomen". Segons la CUP-PC, els desnonaments en casos de lloguer han augmentat per quatre o per cinc en els últims temps a Sant Cugat i des del govern, afirmen, s'està "amagant el cap sota l'ala". A més, els cupaires no han volgut responsabilitzar els treballadors municipals de Serveis Socials, "fan una feina excel·lent", i ho atribueixen a directrius polítiques.

"Una lluita frontal"

No obstant, des de la CUP-PC han reconegut la complexitat de poder resoldre la dificultat per accedir a l'habitatge a Sant Cugat: "La situació és dramàtica i és possible que ens trobéssim les mateixes mancances, però no es pot dissimular. S'ha de fer una lluita frontal davant aquesta problemàtica i estar al costat de les famílies, no del lliure mercat".

En aquest sentit, la CUP-PC ha insistit en la necessitat d'incrementar els recursos de Serveis Socials en aquest àmbit i consideren imprescindible augmentar el pisos per emergències habitacionals, que actualment n'hi ha una cinquantena.

Els cupaires han animat a altres forces polítiques de Sant Cugat a sumar-se a aquesta petició, que entraran pròximament pels canals oficials de l'Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem