La CUP-PC reclama una aposta "molt valenta" per fer front al "problema" de l'habitatge

La formació independentista critica la "mala gestió" de l'empresa municipal d'habitage, Promusa

La CUP-PC ha reclamat al govern municipal que faci una "aposta molt valenta" i una "gran inversió" per poder fer front al "problema brutal" de l'habitatge que està provocant un "èxode" de santcugatencs i santcugatenques que no poden assumir el seu preu. A més, els cupaires denuncien la "mala gestió" de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, i han demanat que es replantegi la seva estructura.

"La situació és extrema", ha lamentat la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, que ha qualificat els plans en habitatge de l'Ajuntament de Sant Cugat com a "insuficients". "Si volem fer front al problema de l'habitatge s'ha de pensar en finançament, posar molts més diners sobre la taula; i prioritzar aquesta inversió, per exemple davant dels deu milions d'euros previstos per la nova biblioteca", ha apuntat Gibert.

Més info: Objectiu: construir un miler de pisos de lloguer protegit abans del 2030

"Si volem acabar amb el problema de l'habitatge, s'ha de fer una gran inversió. Si no, no acabarem amb la gentrificació", ha insistit Xavier Humet, de la CUP-PC, que ha afegit: "S'han de posar molts diners si volem que els nostres fills no hagin de marxar de la ciutat". El partit considera que els dos milions d'euros que l'Ajuntament va anunciar que invertiria anualment en fer habitatge públic de lloguer són insuficients i considera que Promusa podria fer molta més inversió si es corregeix la "mala gestió".

La situació de Promusa

La CUP-PC també ha criticat la "mala gestió" de Promusa i la seva esctructura "sobredimensionada" que provoca que es "dilapidin" diners que es podrien destinar a la construcció d'habitatge públic de lloguer a Sant Cugat. Així ho constaten després d'analitzar el pressupost de l'empresa municipal pel 2019, que s'ha d'aprovar aquest dilluns 8 d'octubre en el Consell d'Administració.

Una de les crítiques principals és que, segons els cupaires, es consolidarà la venda de quatre solars municipals de La Floresta a l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), com a conseqüència d'un crèdit d'aquesta entitat supramunicipal a Promusa el 2013. Aquesta cessió definitiva, assegura la CUP-PC, es comptabilitzarà per un valor d'1,9 milions d'euros quan el seu valor en els comptes de l'empresa municipal d'habitatge se situa en els 3,8 milions.

Xavier Humet ha afirmat que "no s'està sent conseqüent amb l'anunci d'una aposta per l'habitatge públic de lloguer" i ha assegurat que aquesta cessió comportarà que Sant Cugat perdi oportunitats d'incidir en la qüestió de l'habitatge. En aquest sentit, ha explicat que l'IMPSOL no ha fet habitatge de lloguer i que per tant hi haurà una pèrdua de patrimoni públic de sòl que pot arribar a acollir gairebé 180 habitatges. Són terrenys situats a l'entorn de l'avinguda de Verge de Montserrat a la Floresta.

Finalment, des de la CUP-PC assegura que dels 1,7 milions d'euros que Promusa preveu recaptar el 2019 amb la gestió de les zones verdes i blaves d'aparcament no hi ha previst destinar "ni un euro" a nou habitatge públic de lloguer. Així, segons els cupaires, en el pressupost de 2019, l'inici de les obres de la promoció de 60 pisos a Can Mates es farà amb finançament de l'Ajuntament (1 milió d'euros), de l'estat (630.000 euros) i d'un crèdit de l'Institut Català de Finances (3,3 milions).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem