S'estudiarà aplicar el transport a la demanda a la Floresta i les Planes

Al pròxim grup de treball de mobilitat als barris es presentarà el resultat de la prova pilot feta a Can Barata

S'estudiarà aplicar el transport a la demanda als barris de la Floresta i les Planes per millorar la mobilitat al barri. Així ho ha acordat el ple municipal de Sant Cugat del Vallès aquest 19 de febrer després de rebutjar la moció presentada per la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA per a la calendarització de les millores del servei del bus urbà del barri, i aprovar les esmenes proposades pel PDeCAT per treballar al voltant del transport a la demanda.

En la moció original es proposava modificar l'itinerari i doblar la freqüència de pas de la L3, així com modificar l'itinerari i ampliar la freqüència en la L4, a petició dels veïns del barri a partir de l'estudi previ realitzat per l'Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU).

Una moció presentada "a petició de la Comissió de Mobilitat del Consell de Barri de la Floresta, després de massa mesos amb una part del barri sense transport públic", com ha explicat Núria Gibert (CUP-PC), en presentar la moció. En aquest sentit, Gibert ha reivindicat que "si no aprofitem que hi ha veïns actius per fer millores a la ciutat, és que no ens creiem els mecanismes de participació, que no funcionen".

D'aquesta manera, es demanava "millorar el transport urbà a les línies 3 i 4, una petició que fa molt temps que es demana".

Per Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Mobilitat i Serveis Urbans, fer-ho seria una "pèrdua d'oportunitats", i per això el PDeCAT ha presentat diferents esmenes encaminades a impulsar un sistema de transport a la demanda.

D'aquesta manera, al pròxim grup de treball de mobilitat de la Floresta i de les Planes es presentaran els resultats de la prova pilot feta a Can Barata. Una prova que Paraira ha avançat "ha funcionat molt bé", passant de 5 a més de 20 usuaris. En aquest sentit, es treballarà amb aquests resultats per estudiar el seu encaix a l'estudi previ de l'AMTU.

En el mateix grup de treball s'acordarà el calendari d'actuacions en aquest sentit.

La moció, amb les esmenes del PDeCAT, ha estat aprovada amb el vot favorable de l'equip de govern, el PSC i el PP.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem