Okupació, Pacte per la Nit i mobilitat, al ple municipal d'aquest dilluns

El ple municipal del mes de febrer se celebra aquest dilluns, dia 15 de febrer, a partir de les 7 de la tarda. Mitja hora abans, el torn de participació ciutadana

El fenomen de l'okupació serà una de les qüestions que tractarà el ple municipal del mes de febrer, a partir d'una moció conjunta del PP i de Convergència amb la qual es comprometen a prendre "noves mesures de prevenció i resposta immediata a l’ocupació il·legal d’immobles a Sant Cugat". La sessió plenària és aquest dilluns, dia 15 de febrer. Com sempre, a les set de la tarda a l'ajuntament (mitja hora abans, torn de participació ciutadana).

Els grups municipals presenten un total de catorze mocions, dues de les quals són institucionals. Es tracta d'una proposta, nascuda del PP, per incorporar en el Pla d’equipaments esportius la construcció de vestuaris al futur pavelló de La Guinardera. L'altre compromís, promogut per C's i compartit per la resta de partits, serà l’elaboració d’un protocol educatiu per a la plena normalització dels menors transsexuals i intersexuals i contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat o expressió de gènere.

El Ple municipal també debatrà tres mocions relacionades amb l'actualitat catalana. En primer lloc, ERC-MES, CDC, ICV-EUiA i PSC mostraran el seu suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre. Alhora, es discutirà una moció conjunta de Convergència i Esquerra de rebuig a la decisió del Govern espanyol en funcions de recórrer davant del Tribunal Constitucional la creació de la Conselleria d’Afers Exteriors, entre altres.

Un altre dels debats històrics del ple municipal, el Pacte per la Nit, tornarà a escena amb una moció d'ERC-MES, que reclamarà reprendre immediatament les reunions d'aquest pacte després que el govern municipal es comprometés a fer-ho mesos enrere i encara no s'hagi fet cap trobada. Els mateixos republicans i ICV-EUiA presentaran una moció sobre el futur ús de l’edifici de Can Quitèria i la necessitat de definir l’ús d’alguns edificis de propietat municipal.

La precarietat laboral, el vot dels estrangers, el canvi climàtic o les beques menjador són altres qüestions que es debatran durant el ple municipal d'aquest dilluns, dia 15 de febrer. Més enllà de les mocions, un dels punts importants serà la constitució de la Taula de Mobilitat de Sant Cugat, que haurà de definir el futur de la ciutat en aquest camp. Una taula que estava acordada de crear des del 2014.

Finalment, també es farà la proposta d’aprovació del protocol de conveni d’agermanament entre de Sant Cugat del Vallès i La Haba.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem