Ciutadans denuncia "pressions" i "coaccions" a funcionaris pel referèndum

El partit polític assegura que l'actitud de l'alcaldessa de Sant Cugat posa "entre l'espasa i la paret" als funcionaris

El grup municipal de Ciutadans ha assegurat en roda de premsa que funcionaris de l'Ajuntament de Sant Cugat estan rebent "pressions" i "coaccions" perquè treballin a favor del referèndum. "Tenim preocupació pels funcionaris per la decisió de l'alcaldessa de desobeir la llei", ha declarat el regidor de Cs Sergio Blázquez, que s'ha referit a "pressions d'una alcaldia nacionalista" que posa els treballadors municipals "entre l'espasa i la paret".

"Hi ha casos de persones preocupades perquè es veuen entre l'espasa i la paret. No hi ha llibertat d'expressió", ha afegit Blázquez, que ha reconegut que no tenen constància que l'alcaldessa de Sant Cugat hagi pressionat directament a funcionaris perquè treballin pel referèndum.

La regidora de Ciutadans Munia Fernández ha descrit la situació com de "compromesa pels funcionaris, forçant-los a prendre decisions que vulnerin la llei". A més, ha denunciat que aquells que s'oposin al referèndum "seran assenyalats". En aquest sentit, Blázquez s'ha referit també a la Policia Local i ha apuntat que "ha de treure cartells que posen els seus caps".

En aquest context, Ciutadans ha habilitat un telèfon de contacte (647040102) i un correu electrònic (sant.cugat@ciudadanos-cs.org) perquè els funcionaris municipals els hi facin arribar dubtes i inquietuds sobre el referèndum de l'1 d'octubre. "Els funcionaris estan en risc", ha afegit Fernández.

Debat sobre el referèndum

Ciutadans també ha valorat la polèmica al ple municipal d'aquest dilluns, 18 de setembre, arran de qüestions relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre que va incloure l'alcaldessa Mercè Conesa en l'ordre del dia a l'últim moment.

"L'alcaldessa ha assumit els postulats de la CUP, ahir es va posar de manifest que ha assumit la desobediència", ha lamentat Sergio Blázquez, que veu Conesa com "una alcaldessa antisistema".

Finalment, Munia Fernandez va anunciar que reaccionarien a tots els passos de l'Ajuntament i l'equip de govern sobre el referèndum amb "denúncies i recursos" per garantir "la legalitat i l'estat de dret".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem