La piscina de Mira-sol, Ragull Centre i el pla de joventut, al ple municipal

El Ple Municipal de Sant Cugat tirarà endavant la construcció de més d'un centenar de pisos a l'avinguda de Ragull

La construcció del complex aquàtic de Mira-sol, el nou projecte urbanístic de l'avinguda de Ragull i l'aprovació del Pla Local de Joventut són dues de les qüestions que centraran el ple municipal del mes d'abril de Sant Cugat. La sessió se celebra aquest dilluns a partir de les 16 hores i es podrà seguir en directe al canal de Youtube de l'Ajuntament de Sant Cugat i a les xarxes del TOT.

El projecte de nous habitatges i locals comercials a l'avinguda de Ragull és un dels punts més destacats. El govern ha plantejat la construcció d'un edifici d'onze plantes en un solar de més de 10.000 metres quadrats i que acollirà, entre altres, 72 pisos de protecció oficial. És a tocar de l'antiga Delphi.

Més info: Nous habitatges protegits i locals comercials a Sant Cugat gràcies a Ragull Centre

El govern municipal impulsarà dos tràmits necessaris per avançar en la construcció de la piscina de Mira-sol, un equipament llargament reivindicat pel veïnat i que podria estar en funcionament a l'estiu de 2023.

Més info: Pas endavant per la piscina de Mira-sol

Joves i aigua

El Ple Municipal farà l'aprovació definitiva del Pla Local de Joventut, un document adreçat als sancugatencs d'entre 12 i 29 anys i conté accions concretes per millorar el benestar i les condicions de vida d'aquesta població. A més, es modificarà el funcionament del Consell de Joves, per fer-ho més flexible i obrir-lo a més jovent.

L'Ajuntament de Sant Cugat allargarà el contracte per la gestió de l'aigua amb Sorea. El govern manté el compromís per municipalitzar el servei, tot i que ara és una qüestió que haurà de resoldre amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a qui una sentència va donar la competència del servei. Així, Sorea seguirà prestant el servei fins que l’AMB no assumeixi la plena competència. S'ha fixat un allargament per un termini d'un any o !bé fins que ambdues administracions acordin altres formes de gestió del servei".

Seguretat Social i rieres

El Ple Municipal aprovarà tres mocions que compten amb el suport de tots els grups polítics. Per una banda, Sant Cugat reclamarà l'obertura d'una delegació de la Tresoreria General de la Seguretat Social a la ciutat. També es comprometrà a calendaritzar les actuacions de millora a la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons. Les dues propostes sorgeixen de Junts per Sant Cugat.

D'altra banda, els partits es conjuren a la implantació d'un Pla local de prevenció de suïcidi i salut mental.

Finalment, Ciutadans presentarà una moció per a reclamar que les entitats locals puguin disposar d'un mínim del 10% dels fons de recuperació procedents de la Unió Europea

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem