Ragull Centre i els pressupostos, al ple municipal de Sant Cugat

L'oposició reclamarà que es replantegi el projecte de construcció de dos blocs d'onze pisos a l'avinguda de Ragull

El projecte de Ragull Centre serà un dels principals debats que es posaran sobre la taula durant el ple municipal de Sant Cugat, que se celebra aquest dilluns a partir de les 16 hores. Es podrà seguir a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Sant Cugat.

L'anunci del govern municipal de construir dos blocs d'onze pisos d'alçada amb 118 habitatges (72 seran de lloguer protegit) i 3.500 metres quadrats de zona comercial ha generat una certa polèmica. L'oposició s'hi ha mostrat en contra i Ciutadans i Junts per Sant Cugat reclamaran una reformulació del projecte de Ragull Centre. En aquesta sessió també s'aprovaran definitivament els pressupostos.

Més info: Neix una Plataforma contra el projecte de Ragull Centre

El govern municipal també aprovarà definitivament el pressupost municipal pel 2021. Uns comptes de 153 milions d'euros que preveuen 19 milions en inversions.

Més info: El govern presenta el "pressupost més alt" de la història amb 153 milions d'euros

Un altre punt important serà l'aprovació del protocol municipal per a l'abordatge de les violències sexuals als espais públics d'oci. L'objectiu és establir una estratègia que estableix les accions per prevenir i detectar la violència masclista així com els circuits d’actuació i coordinació en cas de produir-se una agressió.

D'altra banda, la Junta de Portaveus de Sant Cugat farà una declaració conjunta contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia, amb motiu del dia internacional contra l'homofòbia, el 17 de maig.

Més info: Sant Cugat crea un protocol contra les violències sexuals en espais d'oci

El Ple Municipal aprovarà dues mocions institucionals proposades per Junts per Sant Cugat i a les que donaran suport la resta de partits. Per una banda, hi haurà el compromís per estudiar la possibilitat de reduir els terminis d'execució d'obres i obertura de la Masia de Can Canyameres al barri de Volpelleres. La previsió és que estigui obert durant el primer trimestre de 2025. L'altra proposta consisteix en reivindicar al govern espanyol una millor gestió dels ERTO.

Vinculat al coronavirus, Junts per Sant Cugat plantejarà la creació d'un certificat verd digital com a suport a la recuperació del sector econòmic i social de Sant Cugat. Es tractaria d'un certificat digital que definís si una persona ha estat vacunada contra la Covid-19, si té un test negatiu o si l'ha passat recentment, amb l'objectiu de poder recuperar l'activitat social més de pressa.

Més info: JuntsxSTC proposa la creació d'un certificat covid per reactivar l'activitat a Sant Cugat

Sobre les vacunes, CUP, ERC, PSC i Junts es fan seva la proposta d'Amnistia Internacional i Metges Sense Fronteres per garantir un accés universal de les vacunes.

Finalment, ERC, CUP i Junts x Sant Cugat es posicionaran contra la detenció i judici del ciutadà santcugatenc Guillem Padilla, el noi de la dessuadora taronja detingut durant les protestes contra la sentència.

Més info: El santcugatenc detingut en les protestes per la sentència nega haver agredit la policia

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem