Sant Cugat es prepara per una jornada de vaga general

Mobilitzacions i serveis mínims per la vaga general a Sant Cugat

Sant Cugat viurà aquest divendres, 18 d'octubre, una jornada de vaga general després d'una setmana de protestes i manifestacions en contra de la sentència condemnatòria contra els líders independentistes. La vaga, convocada per la Intersindical CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya, arriba amb mobilitzacions convocades i serveis mínims a l'administració.

Més info: Convocada vaga general

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, s'ha sumat a la vaga general i l'Ajuntament ha suspès tots els actes públics per aquest divendres. El Festival Naciona de Poesia o el Teatre-Auditori han suspès alguns dels seus espectacles.

A més, els serveis municipals, com els equipaments públics o el servei d'autobus, funcionaran a mig gas. Els Ferrocarrils reduiran la seva oferta, que serà del 50% en les hores puntes. Entitats i equips esportius santcugatencs també han ajornat les seves activitats previstes.

Partits polítics de Sant Cugat com Esquerra Republicana han fet una crida a sumar-se a la vaga.

Marxa fins a Barcelona

La principal convocatòria per aquest divendres és la mobilització que sortirà de Sant Cugat per unir-se a la Marxa per la Llibertat que farà el recorregut entre Sant Quirze del Vallès i Barcelona per carretera a peu. Així, s'ha convocat la ciutadania a les vuit del matí al parc de la Pollancreda per anar fins a Sant Quirze caminant. A la capital convocada hi ha convocada una manifestació a la tarda.

Més info: Convoquen als santcugatencs per fer l'últim tram de les Marxes per la Llibertat

Setmana de protestes

Manifestació contra la sentència del Suprem. FOTO: Bernat Milelt

Manifestació contra la sentència del Suprem. FOTO: Bernat Milelt

Tan bon punt es va donar a conèixer la sentència, el dilluns 14 d'octubre al matí, Sant Cugat va començar a viure mobilitzacions i protestes. La més massiva va ser una manifestació que va aplegar més de 4.000 persones el dilluns al vespre.

Més info: L'alcaldessa suspèn la seva agenda pública i s'adhereix a la vaga general

Des del dilluns també s'han produït protestes amb talls a carreteres, com als Túnels de Vallvidrera o a la rotonda de l'hipòdrom. I el dia 16 es va produir una nova concentració a l'ajuntament pels dos anys de presó dels Jordis. I quest mateix dijous, una manifestació tallava la C-16 al seu pas per Sant Cugat a l'altura de Valldoreix.

Més info: La presentació d'equips de l'Olimpyc Floresta FS, ajornada per la vaga general

El grup Totmedia s'adhereix a la convocatòria de vaga. Amb tot, el TOT Sant Cugat oferirà serveis mínims explicant el desenvolupament de la jornada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem