Demanen la instal·lació de càmeres que llegeixin matrícules per millorar la seguretat

L'objectiu seria prevenir delictes i generar un efecte dissuasiu

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Mes demanarà la instal·lació de càmeres que incloguin un sistema de càmeres amb reconeixement de matrícules per tal de millorar la seguretat al municipi i prevenir robatoris. Els republicans demanen un estudi per determinar la viabilitat del projecte i analitzar en quins punts del municipi s'haurien d'instal·lar. La proposta preveu que les càmeres detectin els vehicles amb requeriments policials i que alertin de manera immediata a la policia. Seria una solució "temporal" fins que "s’apaivagui la inseguretat".

Aquesta és la proposta d'ERC-MES per fer front a l'augment de robatoris en domicilis de Sant Cugat: "Podem constatar que el llindar de percepció de seguretat s’ha modificat a la baixa". Segons el partit independentista, aquesta proposta no colisionaria amb el dret a la intimitat dels ciutadans "per les mateixes condicions d’autorització administrativa del sistema i la gestió exclusivament policial de les dades obtingudes".

Més info: Els robatoris a domicilis de Sant Cugat continuen augmentant: més de 660 el 2017

Segons ERC-MES, aquest sistema permetria prevenir delictes comesos amb vehicles que constin com a sostrets o els quals estan sotmesos a un especial control policial. A més, consideren que generaria un efecte dissuasiu per a cert tipus de delinqüència.

Finalment, la formació afirma que "és necessària una planificació general en matèria de seguretat que i s'hauria de concretar en l'aprovació d'un Pla de Gestió Estratègica de la Policia Local o d’un Pla Director de Seguretat Ciutadana" i que hauria d'incloure la "participació del veïnat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem