Detenen 4 joves implicats en 21 robatoris amb violència a Sant Cugat i Rubí

La detenció la van fer els Mossos d'Esquadra el dimarts, 10 d'abril

Quatre joves han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Rubí per la seva implicació en 21 robatoris amb violència i/o intimidació perpetrats a Sant Cugat del Vallès i Rubí. Els lladres, tres dels quals són menors d'edat, actuaven en grup i sostreien diners, mòbils i fins i tot una bicicleta a les estacions de ferrocarrils d'aquestes dues localitats.

La detenció es produïa aquest dimarts, 10 d'abril, després que la investigació s'iniciés fa pocs mesos quan els agents van detectar un increment de robatoris amb violència i/o intimidació a les rodalies de les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Sant Cugat, Hospital General, Valldoreix i Mira-sol i també a la de Rubí. En la majoria dels casos les víctimes eren menors d'edat.

El modus operandi dels lladres era molt similar, acostumaven a anar en grup, dos o tres joves, en alguna ocasió fins a cinc. En la majoria dels casos agafaven les víctimes fortament pel coll amb la finalitat d'immobilitzar-los mentre els escorcollaven les butxaques i els intimidaven verbalment o bé els propinaven cops de puny o empentes. En alguns dels casos van arribar a fer servir armes blanques i defenses extensibles per tal d'intimidar les víctimes.


Els robatoris es van començar a produir el novembre del 2017 i es van allargar en el temps fins a finals de febrer de 2018. La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més joves que hagin pogut estar involucrats en aquests robatoris.

Els menors d'edat han estat posats a disposició de Fiscalia de Menors que ha deixat en llibertat els joves, un d'ells amb llibertat vigilada. Pel que fa al detingut major d'edat, amb antecedents policials previs, ha passat aquest dimecres, 11 d'abril, a disposició judicial i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem