Dol, calma i precaució a Sant Cugat pels atemptats terroristes

Els Mossos d'Esquadra i Policia Local han intensificat el control a Sant Cugat després de l'atemptat, que ha deixat dues santcugatenques ferides

El dia posterior al tràgic atemptat terrorista a Barcelona i Cambrils, amb 14 morts i més d'un centenar de ferits, els santcugatencs han mostrat la seva condemna a la violència i s'han posicionat favor de la pau. Un dia de dol, però també de "precaució" i "calma".

El divendres començava encara amb commoció per l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona i l'atac al passeig Marítim de Cambrils. A les dotze del migdia, centenars de persones s'han concentrat a la plaça de la Vila de Sant Cugat per rebujtar els atacs terroristes i mostrar el seu suport a les víctimes. Un emotiu aplaudiment ha tancat els cinc minuts de silenci que han presidit l'acte, que ha demostrat el compromís de la ciutat amb la pau i la solidaritat amb les víctimes.

Entre els ferits per l'atac a la Rambla hi ha dues santcugatenques de la mateixa família. El seu pronòstic és "reservat" i "s'està pendent de la seva evolució". L'Ajuntament ha informat que estan en contacte amb els familiars i els hi han ofert tot el suport. Entre les víctimes mortals de l'atac hi ha un home i un nen de tres anys veïns de Rubí.

"Tranquil·litat" i "precaució"

L'alcaldessa s'ha reunit amb els cossos de seguretat aquest divendres FOTO: Ajuntament Sant Cugat

Des de l'atemptat, Sant Cugat ha engegat tots els dispositius de control d’accessos a la ciutat i s’han incrementat els punts de vigilància en zones peatonals i punts com l'estació de Ferrocarrils. Els Mossos d’Esquadra han activat totes les dotacions existents i el dispositiu antiterrorista Kronos segueix activat.

En aquesta situació, l'alcaldessa de Sant Cugat va voler enviar un missatge de "tranquil·litat" als ciutadans: “Vull enviar un missatge de tranquil·litat, de calma als santcugatencs i santcugatenques". Tot i això, també ha demanat "precaució" i "responsabilitat".

"Estem en disposició de garantir que totes les patrulles estan fent els controls d’accessos i vigilància a les zones peatonals de la ciutat. No abaixem la guàrdia, tenim per tant tots els dispositius a punt i en aquesta línia seguirem treballant", afegeixia l'alcaldessa, que es va reunir amb responsables de Policia Local i Mossos d'Esquadra a primera hora del divendres.

Aparent normalitat

Concentració en suport a les víctimes a Sant Cugat

Amb tot, Sant Cugat ha viscut la trista ressaca amb aparent normalitat i calma. Els carrers del centre s'han omplert durant el dia i les terrasses de molts bars eren plenes. "No tenim por", el lema de resposta als atacs.

"Hem de tenir el dol, però també hem d'entrar una altra vegada a la normalitat. Hem de ser un país lliure i normal i hem de demostrar que cops molts durs com aquests, que ens afecten molt, no ens eviten tornar a la normalitat", va declarar la tinenta d'alcalde de Sant Cugat, Carmela Fortuny.

Així ha viscut Sant Cugat, a menys de vint quilòmetres de l'horror terrorista del cor de Barcelona, un dia molt trist: dol, calma i precaució.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem