El pregó de la Festa Major Alternativa reivindica els drets socials i polítics

El pregó de la Festa Major Alternativa s'havia de fer aquest dijous però es va ajornar per la pluja

El pregó de la Festa Major Alternativa ha tingut lloc finalment aquest divendres, 29 de juny, al voltant de les nou de la nit. El tret de sortida a l'espai més alternatiu de la Festa Major de Sant Cugat, ubicat a la rambla del Celler, havia de ser dijous 28 de juny, però la pluja va obligar a suspendre el pregó. Les activitats a la Festa Major Alternativa, amb propostes per a tots els públics, acaben dissabte 30 de juny

El Sindicat de Llogaters, el Comitè de la Vaga Feminista i el Comitè de Defensa de la República han estat els escollits per pronunciar el pregó de la Festa Major Alternativa. La dificultat per trobar habitatge a preu assequible a Sant Cugat, la reivindicació feminista per la igualtat i la situació política catalana han centrat el pregó dels tres col·lectius.

"Volem recordar que hi ha dos santcugatencs que no poden celebrar la Festa Major, Raül Romeva i Clara Ponsatí", han proclamat des del CDR de Sant Cugat durant el pregó de la Festa Major Alternativa. Des del col·lectiu feminista també han reivindicat els drets de les dones durant el pregó: "Ens segueixen assassinant i la justícia continua sent heteropatriarcal". "El feminisme que vol canviar-ho tot, ha de molestar i questionar el sistema", han afegit.
 

El Sindicat de Llogaters ha tancat el pregó de la Festa Major Alternativa amb una defensa del dret de l'habitatge a Sant Cugat. "Fa massa temps que ens expulsen del nostre poble, fa massa que Sant Cugat és el poble més car de tot Catalunya", ha proclamat el Sindicat de Llogaters, que ha finalitzat: "Hem de dir prou a l'abús".
 

El divendres ha començat amb activitats i tallers infantils, vermut i una trobada de cultura urbana amb rap i graffitis. A la nit la música en directe ha anat a càrrec de Mari Popes, Machete en Boca, Zapato y Cordón, Showcase i Dj Partisana.

Les millors fotos del primer dia de Festa Major.

Les millors fotos del segon dia de Festa Major.

Les millors fotos de la Festa Major.

Les millors fotos del seguici i pregó d'inici.

Dissabte 30 de juny

FMA 2018. Foto: Lali Álvarez

El dissabte començarà a la Festa Major Alternativa amb un taller de samarretes per a nens i nenes a partir de les onze del matí.

Cap a les 13.30 hores hi ha el ja tradicional Concurs de Truites i el posterior dinar popular.

A les sis de la tarda hi ha la batalla de penyes.

Segueix amb el TOT la Festa Major

Sant Cugat del Vallès estarà de Festa Major a partir de dijous, 28 de juny, i fins al diumenge, 1 de juliol. 4 dies de festa, 200 activitats i 13 espais són els principals ingredients d'una festa que podeu seguir mitjançant el TOT Sant Cugat.

D'aquesta manera, podeu seguir l'actualitat de la Festa a www.totfestamajor.cat, i també mitjançant les xarxes socials de Facebook i Twitter. Igualment, no us perdeu les millors imatges de la Festa a l'Instagram del TOT, i menciona'ns a les teves fotos!

De la mateixa manera, pots informar-te de l'última hora de la celebració al nostre canal de Whatsapp. Si encara no en formes part, envia un missatge amb la paraula "ALTA" al 680.850.388.

I no us oblideu de participar, a partir del 28 de juny, en el concurs TOT Fotoportada amb les vostres millors imatges de la Festa. Trobareu tota la informació a www.totfotoportada.cat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem