En suspens la normativa que permetia l'entrada de gossos al transport públic

L'Ajuntament deixa en suspens l'article de l'Ordenança d'animals que permetia l'entrada de mascotes en els busos de Sant Cugat

Els gossos no podran viatjar, almenys per ara, en el transport públic de Sant Cugat. El Ple Municipal aprovarà definitivament aquest dilluns l'Ordenança municipal de tinença d'animals i, tot i que inicialment sí que es contemplava, finalment els animals de companyia no podran pujar en els busos santcugatencs.

El col·lectiu de conductors i conductores del transport urbà va presentar una al·legació contra la possibilitat que els gossos entressin a l'autobús i el govern santcugatenc ha acceptat la petició i ha retirat de l'Ordenança l'article que ho permetia.

Així ho va detallar la tinenta d'alcalde Carmela Fortuny, que va anunciar la creació d'una comissió amb els diferents agents implicats per tal d'arribar a una proposta consensuada pel que fa a la presència de gossos en el transport urbà. En el mateix sentit s'ha expressat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, al TOT, assegurant que buscaran un redactat de consens que permeti finalment l'entrada de gossos.

Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC a Valldoreix i membre del col·lectiu de conductors del transport urbà, va mostrar el seu rebuig a la proposta que els gossos poguessin pujar al bus: "És una norma que crea un conflicte on no n'hi havia. Hi ha persones amb al·lèrgies o es poden generar molèsties per vòmits per mareig". A més, va remarcar que el decàleg de bones pràctiques de l'ATM contempla únicament l'accés de gossos pigall.

L'ordenança

L'ordenança preveu que els gossos puguin anar deslligats a l'espai públic tant en espais de sociabilitat de gossos, com en parcs i jardins en horaris limitats i en zones allunyades del centre. A més, s' afavorirà que els establiments públics i privats de Sant Cugat siguin amics dels animals i en permetin l'entrada. A l'ajuntament ja poden entrar.

Una altra mesura que contempla aquesta nova ordenança és el fet de quantificar els animals que poden viure en un habitatge en funció dels metres quadrats d'aquest, fet que té per objectiu garantir una bona vida per als animals

La nova ordenança també contempla les colònies de gats. En aquest cas, estableix el control de les colònies de gats, que s'hauran d'esterilitzar i retornar al seu espai de convivència. Una tasca que, tal com explica Puigdomènech, sense diversos voluntaris no seria possible.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem