Prop de 300 activitats i 14 espais per la Festa Major de Sant Cugat

Entre altres novetats, enguany es potencien les arts escèniques i es presenta una cervesa 100% santcugatenca

Prop de 300 activitats configuren el programa de la Festa Major de Sant Cugat del Vallès del 2017 que se celebrarà del 28 de juny al 2 de juliol. Unes activitats "pensades per a tothom", com ha destacat l'alcaldessa, Mercè Conesa, que s'han presentat aquest dilluns, 12 de juny, en un acte celebrat al Celler Modernista.

Entre les principals novetats, l'ampliació del nombre d'espais de la festa, que en seran 14; el foment de les arts escèniques; la distribució dels caps de cartell a les diferents places; un joc sobre la Festa Major en línia, o una cervesa 100% santcugatenca que es podrà trobar a totes les barres de la celebració.

Igualment, s'han ampliat el nombre de propostes familiars, s'ha potenciat la música electrònica a petició del Consell de Joves de la ciutat, i el seguici de Sant Pere, així com el ball del Paga-li, Joan!, canvien d'horari, a les 17 i les 20.30 hores respectivament. A més, la caseta del CPA canvia d'ubicació, i la Plaça del Jazz celebra el seu desè aniversari.

En xifres, la Festa Major d'aquest 2017 presenta prop de 300 activitats en 5 dies, articulades al voltant de 14 espais. Una festa Major que compta amb una assignació pressupostària de 380.270 euros.

Pel que fa a les activitats emblemàtiques, enguany el Paga-li, Joan!, augmenta el nombre de participants. Quan encara no s'han tancat les inscripcions, ja sumen 1.200 els balladors que participaran del tradicional ball el dia de Sant Pere. En relació al Concurs d'Arrossos, que repeteix a la rambla del Celler, ja s'han assolit les 200 inscripcions possibles aquest mateix dilluns, quan s'ha obert el termini (50 paelles més que l'any anterior).

Acte de presentació de la Festa Major

La Festa Major de Sant Cugat se celebra del 28 de juny al 2 de juliol. FOTO: Artur Ribera

La Festa Major s'ha presentat aquest dilluns, 12 de juny, en un acte celebrat al Celler Modernista. Un acte que ha començat amb un record per a Miquel Garrell, fill predilecte de la ciutat, que ha mort aquest dilluns. Garrell va ser pregoner de la Festa Major com a membre fundador de la Penya Regalèssia. En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha remarcat la importància dels pregoners de la Festa Major, ja que "són persones o entitats que han contribuït a la nostra història més recent", reconeixent el seu paper en tant que "fan que la ciutat vagi endavant".

Amb les seves paraules, Conesa ha donat pas a Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat Futbol Club, pregoners d'enguany. "És un honor i un privilegi participar de la Festa Major i ser-ne els pregoners", ha agraït, afegint que "és la millor manera de tancar els actes de celebració del centenari del club".

La Festa Major estrena una cervesa 100% santcugatenca FOTO: Artur Ribera

Roger Casadellà, membre de la Taula de Programació de la Festa Major ha estat l'encarregat d'explicar les novetats d'aquesta edició de la Festa. En aquest sentit ha destacat que s'han potenciat les arts escèniques, amb un espectacle inicial, així com una tarda d'arts escèniques al Parc Central, o la Plaça de la Dansa, que s'estrena a Can Quitèria.

Igualment, s'han ampliat les propostes familiars, per exemple, estrenant espai al Claustre del Monestir, o ampliant el nombre de propostes a espais com el Parc Central. En la mateixa línia, i seguint les peticions del Consell de Joves de la ciutat, es potencia la música electrònica. Una altra novetat pel que fa a joves és que els pigments per participar del Holi Festival s'hauran d'adquirir al Punt d'Informació ubicat a la plaça d'Octavià i no a la mateixa plaça.

El Sant Cugat Futbol Club són els pregoners d'enguany FOTO: Artur Ribera

També hi ha novetats pel que fa als caps de cartell musicals d'enguany. A diferència de passades edicions, no es concentraran únicament a plaça d'Octavià, sinó que es distribuiran pels diferents escenaris. D'aquesta manera, per exemple, Coetus i Carles Dénia actuaran a la plaça de l'Om; Gertrudis a la plaça d'Octavià; i Animal i Oques Grasses a la DesPlaça Jove, entre altres.

Enguany també destaca la presentació d'una cervesa 100% santcugatenca per Festa Major. Una cervesa artesana creada per Senglaris i L'Estupenda que es podrà degustar a totes les barres de la Festa Major.

D'altra banda, Casadellà ha anunciat que el fotògraf oficial de la Festa Major serà el santcugatenc d'adopció Abel Vilches, i ha recordat l'existència d'un concurs fotogràfic a Instagram amb l'etiqueta #concursFM17. Finalment, ha destacat que ja estan obertes les inscripcions a totes les activitats que ho requereixen, recordant que el Concurs d'Arrossos ja s'ha completat l'aforament.

"Pretenem que cadascú la visqui com vulgui"

Pulmon Beatbox ha ofert un tast de la música que es podrà gaudir durant la Festa Major FOTO: Artur Ribera

Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, ha convidat els santcugatencs a gaudir de la Festa Major. "Pretenem que cadascú la visqui com vulgui", ha apuntat, destacant la varietat de propostes i espais durant els cinc dies de festa.

En la seva intervenció ha remarcat el paper de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat com a "eix vertebrador de la Festa". En aquest sentit, ha apuntat que, per primer cop, el Boc de Diables participarà dels seguicis. Igualment, ha anunciat el canvi d'horari del Paga-li, Joan!, que començarà mitja hora més tard, a les 20.30 hores, "per adaptar-nos als ritmes de la jornada".

Fortuny també ha destacat la importància de fer una festa "sostenible i inclusiva". D'aquesta manera, ha recordat la presència de gots retornables, i ha recomanat assistir als actes caminant. Pel que fa a la inclusió, ha recordat que el programa s'edita en braille, que hi ha llenguatge de signes als actes, i que s'habilitaran places d'aparcament especials i seients preferents als actes per a persones amb mobilitat reduïda.

Finalment, ha agraït als cossos de seguretat i a les entitats la seva implicació. "Anem a festejar amb la millor cara que és Festa Major", ha clos.

L'acte de presentació ha finalitzat amb un tast de les propostes musicals de la Festa Major conduït per Pulmon Beatbox, i un tast de la cervesa artesana de Festa Major.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem