Rebutjada la proposta de Cs per prendre més mesures en casos d'epidèmies de grip

La proposta l'ha dut Cs al ple municipal d'aquest dilluns, 19 de febrer

El Ple municipal no ha aprovat la proposta que duia Cs a la sessió d'aquest dilluns, 19 de febrer. Una proposta que pretenia que la ciutat demanés al Govern català que desenvolupi un seguit de mesures per tal de respondre de la manera més efectiva possible en casos d'epidèmies de grip.

La proposta demanava que es realitzés un pla que permeti donar la resposta adequada i que sigui aplicable anualment de manera automàtica. Que s'estableixi un punt assistencial de 24 hores, com a mínim durant aquests períodes, en tots aquells punts del territori català on no existeixi i, si cal, s''ampliïn els horaris dels Centres d'Atenció Primària (CAP), entre altres.

El text no ha tirat endavant, després que PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA, ERC-MES, CUP-PC i PSC hagin votat en contra. 

En aquest cas, la tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha destacat que "aquesta moció no reflecteix la realitat de Sant Cugat. Aquestes campanyes ja les fa el CatSalut, ells saben com arribar a la població. Es demana que hi hagi un pla d'emergències, que ja el té la Generalitat, el CAP de Sant Cugat ja obre les 24 hores... demanen coses que ja s'estan fent". 

Paraules similars han dit els regidors de les altres formacions. Des d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana ha destacat que la petició que es faci més difusió per vacunar els col·lectius vulnerables "és un tema científic i molt delicat i els professionals sanitaris tenen molta cura d'informar bé i són ells els que decideixen quan informar de tot. Tampoc és la nostra tasca dir als CAP com organitzar-se. Sí que estem d'acord en el fet que cal reforçar l'atenció primària per revertir les retallades dels darrers anys". 

Per la seva banda, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha apuntat al fet que "és evident que cal millorar l'atenció sanitària. Aquesta moció no es pot tirar endavant, perquè vostès traslladen a la Generalitat aquestes propostes i no cal que us digui que el Govern està dirigit pel 155. El nostre grup no sap si el que vostès proposen és millor o pitjor, s'ha de decidir en altres instàncies". 

Finalment, la regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha recordat que "la majoria de les coses que planteja la moció no són competència de l'Ajuntament. Considerem que el col·lapse d'urgències no es deu a la grip, sinó que passa sempre. El sistema sanitari no dona a l'abast, les retallades patides han disminuït molt els recursos. El col·lapse es viu des del 2010". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem