Sant Cugat construirà una biblioteca amb servei a la Floresta i les Planes

Mentre l'equipament cultural no estigui en funcionament, l'Ajuntament preveu adequar alguns espais en els actuals equipaments de la Floresta

Sant Cugat explora una nova fórmula per apropar les biblioteques a la ciutadania. Amb aquesta premissa els grups polítics han donat suprot aquest dilluns, 18 de gener, a una moció institucional per revisar el projecte de creació d'una biblioteca pública de proximitat amb servei a la Floresta i a les Planes.

El projecte, defensat fa alguns dies per la CUP-PC, es focalitza en el mapa d'actualització del Pla de biblioteques públiques de Sant Cugat i s'empara en què la Floresta no disposa de cap biblioteca pública, sala d'estudi o espai de característiques similars per donar servei a les seves veïnes i veïns, que formen una comunitat de  gairebé 5.000 habitants, entre els dos districtes. En aquest sentit, la Llei 4/1993 del sistema bibliotecari de Catalunya apunta que si superen aquesta xifra, cal una biblioteca local. I encara que els dos districtes no són municipi, segons la moció, formen una comunitat prou important.



Mentre l'equipament cultural no estigui en funcionament, l'Ajuntament preveu adequar alguns espais en els actuals equipaments de la Floresta per oferir espais de lectura, sales d'estudi, equipament informàtic i multimèdia, serveis d'impressió, servei de préstec interbibliotecari, espai infantil, entre altres. El projecte es desenvoluparà juntament amb la Diputació per establir una proposta que doni servei a mínims imprescindibles i en horaris adequats a les necessitats dels seus habitants.



Segons recull la moció, la xarxa de biblioteques locals suposen l’orgull del municipi i una inversió a llarg termini en benefici de la comunitat i recorda que el Pla de biblioteques de Sant Cugat preveu la construcció d’una nova biblioteca central, en marxa per al 2019.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem