El Ple municipal acorda replantejar el futur de Promusa

La proposta, que ha estat aprovada per unanimitat, l'han presentat ICV-EUiA, ERC-MES i CUP-PC

El Ple municipal ha acordat reflexionar i replantejar el futur de Promusa, l'empresa municipal d'habitatge, així com concretar una proposta que defineixi els objectius de l'entitat, estableixi i prioritzi les seves actuacions i en determini els mecanismes de seguiment i control, entre d'altres. La moció, presentada conjuntament pels grups d'ICV-EUiA, ERC-MES i CUP-PC ha comptat amb el suport de totes les formacions al ple municipal. 

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha destacat que "cal que pensem tots plegats el futur de Promusa i que Promusa faci el que ha de fer, que és construir i mantenir els pisos de lloguer. S'ha venut sòl públic del qual disposava l'empresa i d'aquí poc ja no podrem dir allò que, una gran part dels santcugatencs viuen en un pis de Promusa".

Casamitjana, a més, ha destacat que actualment ens trobem en un altre moment de "bombolla immobiliària, sobretot en els pisos de lloguer, i és gairebé un prodigi trobar un pis de lloguer a Sant Cugat i l'Ajuntament no es pot permetre l'èxode de població". En les mateixes línies han parlat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, i el membre de la CUP-PC Ramon Piqué, recalcant "el problema que hi ha a Sant Cugat amb l'habitatge". En aquest cas Ingla ha destacat que "Promusa ha de contribuir a que aquesta ciutat articuli un sistema d'habitatge públic que la faci menys elitista".

Per la seva banda, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha recordat que "nosaltres ja fa temps que alertàvem del destí que li esperava a Promusa seguint aquest camí. S'ha de repensar Promusa i hem de començar des del principi". 

Paraules similars ha dit des de Ciutadans, la regidora Múnia Fernández-Jordán. "Ens adherim a la moció. Si mirem el passat de Promusa, no sembla un gran èxit. El futur de Promusa l'hem de resoldre sabent el passat i el present".
 

El fet és que, i tal com s'ha acordat en el ple municipal, celebrat aquest dilluns 24 d'abril, el text preveu que el replantejament de Promusa sorgeixi d'una Junta General, que s'ha de convocar en els pròxims tres mesos. Abans però, tant els grups proposants com Ciutadans, PP i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc, han recalcat la necessitat que, abans que se celebri la junta, es faciliti a tots els grups de l'oposició tota la documentació respecte a quin és el patrimoni immobiliari i el sòl actual de Promusa. 

En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha mostrat el seu acord amb la moció, ha destacat que "en el consell d'administració de Promusa tots vostès (als grups de l'oposició) hi són, per tant, tota aquesta informació ja la tenen". Conesa ha afegit que "confiem tant amb Promusa que, i tant, que volem debatre". 

La moció ha comptat amb una esmena per part del regidor no adscrit, Dimitri Defranc, el qual sol·licitava accés a tota la informació. Tant l'esmena com la moció han estat aprovades amb el suport de totes les formacions, i l'abstenció del PP. 

Mireu les millors imatges del ple municipal d'abril. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem