L'Ajuntament escoltarà els ciutadans per elaborar un nou pla d'equipaments

Hi haurà tallers i debats oberts perquè els santcugatencs puguin fer les seves aportacions

L'Ajuntament de Sant Cugat realitzarà un procés per conèixer l'opinió dels santcugatencs per tal d'elaborar un nou pla d'equipaments que ha de definir les necessitats de la ciutat pels pròxims sis anys pel que fa a equipaments culturals, esportius, sanitaris i socials. L'Ajuntament obrirà un procés de participació amb l'objectiu que els ciutadans puguin fer propostes sobre les necessitats, els usos i les ubicacions dels futurs equipaments.

En una primera etapa, s'organitzaran tallers de debat als diferents districtes de Sant Cugat, per tal que cada barri posi de manifest les seves propostes. Els tallers seran a l'antic ajuntament (2 de maig), al Centre Social i Sanitari de la Floresta (8 de maig), a l'espai ECO de les Planes (16 de maig), al casal de Mira-sol (22 de maig) i a la Casa de Cultura (30 de maig).

A la segona fase es realitzran tres debats sectorials on s'analitzaran les propostes de cada districte i es posaran en comú per tal d'establir una visió conjunta de ciutat. El 8 de juny, a les biblioteca de Volpelleres, es parlarà d'equipaments educatius i socioculturals. El debat sobre equipaments sociosanitaris serà el 14 de juny a la Casa de Cultura i, també a la Casa de Cultura, es parlarà d'equipaments esportius el 21 de juny.

Tots els tallers i debats estan oberts a la ciutadania. Per tal de participar en les sessions de treball, convé enviar un correu electrònic participació@santcugat.cat. També es podran fer aportacions a través del formulari online que hi haurà a la pàgina web de participació de l'Ajuntament.

Un cop finalitzades les fases de participació ciutadana, l'Ajuntament avaluarà les aportacions rebudes i presentarà les seves conclusions, que serviran com a base per elaborar la proposta final del pla d'equipaments.

Pla d'Equipaments

La renovació del pla d'equipaments és una qüestió llargament reivindicada per l'oposició de Sant Cugat, que considerava que l'actual pla d'equipaments 2008-2018 no s'estava seguint i ja no tenia vigència. En aquest sentit, l'Ajuntament va aprovar en el ple municipal de desembre del 2015 tirar endavant un nou pla, que hauria d'haver estat llest el 2016. Amb retard, ara l'Ajuntament comença el procés per acabar elaborant el nou document.

El pla aprovat el 2008 preveia més d'una cinquantena d'equipaments a Sant Cugat, dels quals molts no s'han tirat endavant pel canvi de polítiques, la falta de pressupost durant la crisi econòmica... A continuació, els quadres de les previsions d'equipaments, segons la memòria de l'Ajuntament del Pla d'Equipaments:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem