Veïns de Can Cabassa no han consensuat el projecte de 120 pisos públics al barri

Fa tres anys, l'Ajuntament de Sant Cugat ja va aturar un projecte de construcció de 500 pisos en aquest barri de Mira-sol pel rebuig veïnal

L'Associació de Veïns de Can Cabassa ha negat que l'Ajuntament de Sant Cugat hagi consensuat amb ells el projecte per construir 120 pisos de protecció oficial en aquest barri de Mira-sol. El govern santcugatenc va presentar recentment el pla per construir nous habitatges públics de lloguer a Sant Cugat, incloent-ne un centenar a Can Cabassa, i assegurant que s'havia acordat amb els veïns.

"En cap cas s'ha assolit cap acord ni s'ha donat conformitat a cap proposta", lamenta l'associació en un comunicat. Tal com ha explicat al TOT la seva presidenta, Magali Robin, l'Ajuntament de Sant Cugat ha convocat una reunió informativa amb veïns del barri al Casal de Mira-sol, aquest 9 de maig a partir de les 19.30 hores. Un cop coneguin els detalls del projecte, l'entitat veïnal es posicionarà al respecte.

L'Associació de Veïns de Can Cabassa va néixer fa tres anys com a mostra del rebuig veïnal a la intenció del govern de Sant Cugat de construir 500 pisos, entre públics i privats, en el barri. El projecte de l'Ajuntament va provocar indignació i, finalment, el Consistori va decidir aturar-lo per les queixes. De fet, l'associació manté un recurs contenciós administratiu contra el projecte. Ara, l'Ajuntament ha parlat únicament dels pisos de protecció oficial, sense detallar si la zona també acollirà nous habitatges privats.

Sobre el nou projecte i a l'espera de veure els detalls, l'Associació de Veïns de Can Cabassa afirma: "La transformació ha de respondre a les necessitats reals del barri, realitzant alhora un profund anàlisi de les necessitats de mobilitat de la zona i que permeti trobar una solució integral per conviure els veïns i equipaments existents i futurs".

Demandes dels veïns

Una de les zones lliure de Can Cabassa, que s'utilitza com a aparcament FOTO: Arxiu

Magali Robin afirma que preocupació veïnal no va sorgir per la projecció de pisos públics: "Som conscients que hi ha una necessitat de pisos de protecció oficial a Sant Cugat". Així, els dubtes dels veïns i veïnes van sorgir per la "quantitat de pisos" que es preveien construir.

Sobre el nou projecte, insisteix: "Fins ara no se'ns ha presentat ni ens n'han parlat. Quan el veiem, ens posicionarem". Robin sí que demana a l'Ajuntament de Sant Cugat dialogui amb tots els veïns del barri per definir la proposta.

A més, la representant de l'Associació de Veïns de Can Cabassa alerta que els problemes de mobilitat a la zona es podrien agreujar. "Si algú ve a viure a Sant Cugat també és per certa tranquil·litat, sinó vaig a Barcelona. Per Can Cabassa hi ha molt trànsit", assegura.

Sobre el projecte, Magali Robin creu que s'haurien de tenir en comptes demandes veïnals com crear algun espai verd o ampliar el parc infantil. Amb tot, ara els veïns hauran de veure quin és el projecte d'urbanització de l'Ajuntament de Sant Cugat a Can Cabassa i quina proposta té per implantar 120 pisos públics i, explicar, si es preveu també la construcció de pisos privats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem