Juanjo Cortés

Sóc valldoreixenc i historiador. Em vaig llicenciar en Filosofia i Lletres, secció història a la Universitat Autònoma de Barcelona. Més tard vaig fer el mestratge en Història Medieval. Des de molt jove estic implicat en projectes i entitats socials i culturals de Valldoreix. Vaig col·laborar en la fundació del Museu de Valldoreix i de l’associació Amics de Valldoreix.

Actualment sóc el president de Valldaurex, Centre d’Estudis de Valldoreix i també de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària. Sóc membre de l’Institut d’Estudis Medievals, del Seminari de Paleografia, de Codicologia i de Diplomàtica de la UAB i membre corresponent del Centro de Estudios Genealógicos e Históricos de Rosario (Argentina).

He estat professor d’Història Medieval a la UAB, i també professor de l’ ESO, batxillerat i COU. He treballat a l’administració pública i en l’actualitat sóc tècnic a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix. He publicat el llibre Valldoreix, La voluntat d’un poble (2004), així com diversos articles d’història de Valldoreix, història medieval, paleografia, heràldica o genealogia en revistes especialitzades i diaris. Dirigeixo les revistes especialitzades Valldoreix i Paratge. 

Vaig ser Pregoner de la Festa Major de Valldoreix l’any 2000 i Premi Vila de Valldoreix l’any 2009. Sóc bibliòman, m’agrada conversar amb els amics, la fotografia, viatjar i estar amb la família.