Tordera: "Amb Obeses l'espectacle s'esdevé a dalt de l'escenari però també a baix"

Arnau Tordera és la veu d'Obeses, la formació que posarà la música a la nit del 28 de juny a la Festa Major

Obeses torna a Sant Cugat. Aquest cop ho fa per Festa Major, el 28 de juny a la plaça d'Octavià. Un concert que començarà a mitjanit i en el qual la formació arriba amb Obeses 3D, és a dir, acompanyats pel Cor d'Obeses per presentar el seu darrer treball, Monstres i Princeses.

Obeses torna a Sant Cugat! Amb quina proposta arriben aquest cop?

Hem tingut l'ocasió de tocar-hi en diferents ocasions, però aquesta serà especialment significativa pel concert que representarà. Per nosaltres és importantíssim, i també pel format. És a dir, en aquest cas oferirem un concert que només hi ha hagut dues oportunitats de veure'l en directe, el d'Obeses i cor. Per tant tindrà aquesta dimensió de projecció de la veu que li aporta el cor i, perquè no dir-ho, també des del punt de vista escènic agafa una entitat molt més gran.

És una formació, Obeses 3D, que es va poder veure al Teatre-Auditori. Quins canvis hi ha en la posada en escena a l'aire lliure?

Sobretot, és un concert enfocat més en el pensament del directe de rock, entre cometes, per tant, el joc de llums agafa una dimensió molt més important durant tot el concert. I, evidentment, la dinàmica del repertori, doncs també pretén tenir més intensitat en el sentit que s'està exposant en un lloc obert, a una altra vivència de la música. Per tant, seria potenciar aquests arguments que caracteritzen un concert a peu dret a l'aire lliure, que en un auditori sempre és com més cohibit tot plegat.

Quin és el repertori de què podran gaudir els santcugatencs?

Estem exposant sobretot un concert basat en el nostre tercer disc, Monstres i Princeses, per bé que també incloem alguna peça més representativa dels dos discos anteriors. I, per què no dir-ho, també interpretem conjuntament amb el cor, que realment és un luxe per a nosaltres, la versió en directe del Bohemian Rhapsody, de Queen, que amb l'adquisició d'aquest cor agafa una importància extraordinària.

El concert d'Obeses serà el 28 de juny  Foto Eduard Morató

En la seva proposta al Teatre-Auditori, estrenaven una opereta. Hi ha versió per aquests directes a l'aire lliure?

No, en aquest cas, La llegenda de la rosa i el drac l'hem limitat estrictament als concerts amb banda simfònica en auditoris i recintes tancats dedicats exclusivament a l'escolta de la peça perquè, per les seves característiques, necessita una atenció especial. De totes maneres, sí que garantim que la tria del repertori és representativa de la diversitat i la riquesa de la música d'Obeses, en tots els sentits.

Com animaria al públic santcugatenc perquè no s'ho perdi?

Una cosa que ha vingut caracteritzant el nostre públic des de fa un temps, és que l'espectacle s'esdevé a dalt a l'escenari, però també a baix. De fet, recordo la crítica d'un periodista que va venir a un concert d'Obeses i, sorprenentment, va estar tota l'estona mirant al públic. El nostre públic fins i tot ve disfressat als concerts i se submergeix en l'univers d'Obeses formant-ne part.

Una experiència per compartir!

Diria que és una experiència única artísticament parlant, que es pot viure, si més no, a Catalunya. Una proposta que no hi ha una altra alternativa que s'hi assembli i, per tant, si volen viure una cosa única i absolutament intensa, convidaria tothom a què ho fes.

Descrigui'ns aquest univers d'Obeses...

Una de les coses que ha caracteritzat sempre la música i el nostre pensament artístic és la llibertat absoluta en la creació musical, estilística, estètica, de les lletres, etc. I això s'acaba projectant en un món d'una sana bogeria; d'una riquesa atractiva des del punt de vista del gaudi d'aquesta diversitat. En tots els elements on es pugui argumentar aquesta bogeria dolça, Obeses hi és present.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem