Neddermann: "Quan compartim, també amb la música, tot s'alleuja una mica"

La cantautora catalana Judit Neddermann estarà en concert a la Festa Major de Sant Cugat el dia de Sant Pere

Judit Neddermann pujarà a l'escenari de la plaça de Barcelona de Sant Cugat el dimecres, 29 de juny, a les 22.30 hores. Un concert que s'emmarca en els actes de Festa Major i en què la cantautora catalana presentarà el seu darrer treball, Un segon, sense deixar de repassar els temes del primer treball discogràfic, Tot el que he vist.

Amb quina proposta arriba a la Festa Major de Sant Cugat?

Farem les cançons del meu últim disc, i vinc amb tota la banda, cosa que em fa molta il·lusió perquè a vegades costa molt reunir tot el grup, som 8. I també farem algunes cançons del primer disc. Farem una mena de visita a totes les cançons que he fet fins ara. Hem seleccionat les millors, i són unes 15 o així; una hora i quart de concert.

Com presenta les seves cançons a qui no les conegui?

Faig cançons que parlen de les coses més quotidianes. Històries d'amor, de desamor... sobretot parlo de les relacions humanes que tenim, i de com patim, com estimem, i com ens va la vida en general. Per fer-ho, crec que la base és pop, però he passat pel jazz, per la música negra, el folk, i acaba sent una barreja d'estils molt curiosa. A la gent li costa molt encabir-me, perquè passes per molts estils diferents.

És l'autora de les seves lletres. Quin és el missatge que vol transmetre?

No hi ha cap missatge concret. M'agrada expressar-me i que la gent s'expressi també, i m'agrada compartir el que ens passa, perquè penso que quan compartim tot s'alleuja una mica. Em trobo que faig una cançó i de cop he expressat alguna cosa. Però no ho penso abans, em deixo inspirar. I un cop he fet totes les cançons, he vist que m'agrada molt parlar de la família o l'amor. Coses que per a mi són molt importants.

Judit Neddermann estarà en concert a la plaça de Barcelona  FOTO: Cedida

Què la va portar fins al món de la música?

Els meus pares són músics, no professionals, però a casa meva la música es respirava per tot arreu. Vaig començar a estudiar música de molt petita i, a mesura que vaig anar creixent, vaig anar decidint de manera molt natural que m'hi volia dedicar. Em vaig trobar fent el superior, i entrant a grups, i ja fa molts anys que m'hi dedico.

I està de gira constant...

Estic de gira amb el meu disc, també de gira amb els The Gramophone Allstars, i tinc un projecte paral·lel amb el Quartet Brossa. No faig parades, sempre estic cantant.

I no és el primer cop que fa parada a Sant Cugat.

L'any passat vaig estar amb concert amb The Gramophone Allstars, i he actuat un parell de vegades al Teatre-Auditori en concerts solidaris. Sempre he estat molt a gust. Crec que continuaré igual, perquè el públic de Sant Cugat és molt agraït.

Com anima el públic santcugatenc per a que no es perdi la nova proposta?

Jo els hi diria que, només per la banda de músics que porto, que són tots boníssim, ja hi vindria. Però, a més a més, crec que les cançons, encara que no s'hagi escoltat el disc, són molt fàcils d'escoltar. Quan les escoltes per primera vegada, crec que segueixes molt bé el discurs, la música. És molt senzill gaudir-ho. Tothom ha de venir, els que ho coneguin, per si volen repetir, i els qui no, per conèixer-ho, que val la pena descobrir música!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem