Per a un nou restaurant, estar en el “rovell de l’ou” de la ciutat, davant del Monestir és tot un privilegi però també una gran responsabilitat. I
La Plaça ha agafat aquesta responsabilitat com a objectiu, tenint les idees molt clares de què cal fer per convertir-se, potser ben aviat, en un “referent” a la ciutat. Les condicions hi són: bon lloc, una cuina clàssica amb tocs de modernitat dissenyada per a “sorprendre”,
un servei acurat, un local excepcional i una experiència dels seus fundadors que resulta impressionant i aclaparadora. Es tracta que tots aquests elements segueixin rodant com fins ara i l’èxit queda més que assegurat.
Temps al temps, doncs ho podrem valorar, creiem, amb la màxima satisfacció. Però passem als fogons i destaquem-ne uns quants plats imprescindibles com:
l’snap de pop amb cremós de patata i pebre vermell; les zamburiñas amb ceps i cava; els
“callos” de La Plaça; la
xatonada; el tàrtar de salmó marinat amb alvocat i wasabi; el
timbal de botifarra de perol amb ceps i poma àcida; la broqueta d’ànec amb peres; el
bacallà a la brasa o les mandonguilles amb ceba. I per tancar-ho dolçament, no us perdeu la confitura de fruits vermells i escuma de iogurt grec o la tatin amb gelat de vainilla.
Que vagi molt de gust!