Caldrà fer molta feina...

Tot just surto d'una llarga reunió "apadrinada" per l'Ajuntament en la que gairebé tothom està d'acord en ampliar horaris de bars i "obrir" la nit santcugatenca i mentrestant no s'afluixa ni un mil·límetre les ordenances i permisos

Com molts de vosaltres sabreu si seguiu l'actualitat santcugatenca, des de fa uns mesos l'Ajuntament, a proposta de les JERC per cert, va engegar una taula de participació entre tots els agents que conformen la nit santcugatenca anomenada "pacte de nit": des d'entitats culturals als gremis de restauradors o associacions de veïns passant per la policia i per la totalitat dels partits polítics.
Ara mateix el treball s'ha traslladat a unes comissions que posen sobre la taula diferents aspectes de la nit santcugatenca. De moment les reunions avancen satisfactòriament, amb debats més o menys acalorats però amb una aparent voluntat general de consens.
Ara bé, més enllà de l'avanç satisfactori de les negociacions, dels debats i de la possibilitat d'arribar a un gran acord de ciutat, caldrà que tots plegats fem un reflexió en profunditat i seguim treballant molt més enllà del pacte de nit per evitar que aquest pacte acabi en paper mullat d'aquí a 5 o 10 anys.

Per posar un exemple, dijous passat vaig encendre l'ordinador justament després d'una llarga reunió d'una de les comissions i llegeixo la "magnífica" notícia en la que s'explica que el Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental denunciarà l'Ajuntament per obligar els bars a tancar a les 11 de la nit (arrel d'un conflicte en el que una sèrie de bars van haver de deixar tot d'aficionats del Barça al carrer a mig partit d'anada de l'eliminatòria de copa contra el Reial Madrid). I vaig pensar: ostres, tot just surto d'una llarga reunió "apadrinada" per l'Ajuntament en la que gairebé tothom està d'acord en ampliar horaris de bars i "obrir" la nit santcugatenca i mentrestant no s'afluixa ni un mil·límetre les ordenances i permisos.

És evident que si estem debatent i intentant capgirar una dinàmica sobre la nit santcugatenca entre molts agents, no notarem els canvis a l'instant i que es necessitarà un temps per adequar-nos al nou pacte... Malgrat això, em pregunto: aconseguirem donar la volta real a la única imatge de descans i tranquil·litat absoluta que té Sant Cugat? Aconseguirem que aquest pacte sobrepassi les fronteres de les legislatures i els governs municipals?

Caldrà doncs molta i molta feina, molta i molta pedagogia per fer entendre que Sant Cugat és un poble actiu i que té molta vida.

Segueix a @bernatpicornell al twitter.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem