Grau-Garriga

La Galeria d'Art Canals de Sant Cugat del Vallés ens ofereix aquests dies l'oportunitat de poder veure una petita i íntima miscel·lània de l'artista santcugatenc Grau-Garriga

Grau-Garriga, figura rellevant dins de la plàstica catalana contemporània.Grau-Garriga, artista santcugatenc a reivindicar. Grau -Garriga, revolucionador i visionari de l'art del tapís.

A banda de tot el que la figura d'aquest artista representa en el món de l'art i el que hagi aportat a la creació plàstica (que és molt), és un artista que representa un món icònic propi.

A l'exposició representativa de la seva figura que podem veure a Canals-Galeria d'Art, els seus traços ens traslladen a elaborats icones simplificats amb els seus característics colors. Podem veure també taques de grisos que esdevenen poètics cels i blaus bizantins que recreen la seva pròpia, particular i revisitada iconografia.

Podem veure també bells nusos que es desfan en una catàrtica explosió de bellesa i després de desfer-se es tornen a entreteixir recreant un paisatge on ens podem aturar un moment a descansar, abans de seguir interpretant la bellesa dels seus altres treballs exposats.

Un mapa, una cartografia d'un pensament, d'una recerca íntima, en el qual l'artista podria resseguir com si es tractés d'un poema polisèmic, com cada troballa plàstica seva, el trasllada a la següent peça a investigar, a seguir cercant'hi, en el viatge intern, etern i preciós de cada creador.

L'exposició esdevé una ruta, ens mostra un recull del camí pel qual va caminar Grau-Garriga. Una ment, una creació, uns perquès inherents a tota persona que cerca i es demana respostes.

Pot ser que tan sols en les preguntes hi siguin les respostes, pot ser que depenent de la qualitat de les qüestions sigui revelada una paraula, un gest, una taca, que al subjecte demandant de respostes li indiqui el camí a seguir. El que és segur, és que tenim fam de conèixer més de la figura d'aquest creador, no per mancances en la mostra, en cap cas, si no pel que al gran gruix de creació d'aquest autor es refereix.

La poètica del món d'imatges de Grau-Garriga ens ha de trobar en actitud desperta i activa en la seva contemplació, per poder desencriptar-la. L'abstracció en molts casos és la resposta, la bella resposta que rep l'autor. Ens transmet unes abstraccions transmutades en colors vibrants,que ens porten de passeig a algun lloc en el qual ens adonem que val molt la pena ser mínimament actiu en la contemplació de la seva obra. Un lloc plaent on tot és entrevist com a través d'un filtre, com en un somni, un bell somni de colors, on Grau-Garriga ens guia d'una recreació a una altra, fent que les nostres emocions brollin a partir dels seus colors i formes.

Val molt la pena, ja ho he dit abans.

L'exposició de la figura de Grau-Garriga que es pot veure a Canals -Galeria d'Art fins al 7 de setembre, es pot visitar en hores convingudes, prèviament concertades amb el galerista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem