Hoboken, quins pebrots!

Hoboken és una ciutat de Nova Jersey, al comtat de Hudson, Estats Units, que està situada a la riba oest del riu Hudson, té uns 50.000 habitants i el 2009 va escollir la seva primera alcaldessa de la història. Queda clar doncs que la relació amb la nostra ciutat smart va molt més enllà de l'anglicisme del nom, oi? Us he de confessar que fins avui per a mi Hoboken no era més que la ciutat on hi ha el zoològic que més temen els Pingüins de Madagascar, aquell lloc d'on venen els mals animals i a on ningú vol ser desterrat. Però ara, i gràcies a la nova sala de concerts i a la iniciativa de la nova empresa gestora ja conec una mica més aquesta vila.

Aquest projecte, decidit a dit i en contra de la voluntat de l'oposició, grups de música i entitats, sembla que tira endavant i es va definint. Però, com en moltes coses de l'administració, la informació que ens arriba és només en forma de notícies als mitjans, cap projecte, cap conveni, cap paper oficial ni oficiós... només redactats de periodistes que ens expliquen el que els expliquen.

El fet que el projecte passa de l'empresa Nublo Live a Venue però amb el mateix administrador o que no s'hagi ofert la possibilitat a altres empreses del sector no deixa de mostrar la opacitat de tot plegat i pot donar a entendre possibles interessos més enllà de la col·laboració publico-privada que tant ens volen vendre i endossar. Potser em diran que sóc un malpensat, un difamador, que no hi ha motius per pensar res d'això i que es tracta d'un conveni transparent i legal. Ara, per desmentir rumors i malspensaments el millor és fer les coses netes, públiques i per escrit, cosa que no hem vist fins ara. Els convido a fer-ho i a que, tal com va dir al seu dia el regidor del govern de CiU Raül Grangé, ens emportem una sorpresa, això si, que sigui grata que de dolentes en tenim prou.

Podria comentar els enormes avantatges que tindran les entitats de cultura popular i tradicional disposant-ne els diumenges o altres possibilitats que ens ofereix el projecte però com que de moment només en tenim les notícies dels mitjans deixem-ho amb el nom, que em sembla provincià i ridícul. Potser és una bona iniciativa i aquests emprenedors i visionaris saben que el futur passa per les ciutats del món. Si és així espero veure aviat espais arreu amb noms com Masquefa, Riudellots de la Selva, Maçanet o, perquè no, Sant Cugat del Vallès. Però potser no tenim prou autoestima ni com per fer això, de fet, si no la tenim ni per cuidar els nostres músics, grups, entitats i ciutadans no trobo cap motiu que ens la faci despertar.

Segueix @quimpla a twitter

Més informació
 
Comentaris

Destaquem