L'agost a Sant Cugat

Ens hem acostumat a què vacances és fer quelcom diferent, posar kilòmetres de distancia

A hores d'ara no cal tornar a parlar de la nostra ciutat com una extraordinària elecció de residència. Penso que és evidentment i suficientment conegut i reconegut que té uns avantatges com a forma de vida que moltes ciutats amb més predicament i nom no tenen en l'actualitat. Proximitat a la gran Barcelona, comunicació, amplitud, diversitat de comerç, cura pel conreu de la cultura en tots els seus aspectes, empresa, dinamització empresarial i una gran varietat d’ambients socials i culturals que enriqueixen l’entreteniment i el mateix sentit de ciutat dinàmica i moderna.

Encara que en tots els punts que hem esmentat, i amb altres que segur que no anomeno i pel que demano disculpes, no hem arribat encara a la perfecció i cal treballar molt per fer-ho, avui del que us vull parlar i compartir és d'una altra cosa.

Quan arriba aquest mes apareix un nou Sant Cugat, un ambient desconegut la resta de l'any que s’obre pas quan arriben els dies de vacances. El moviment dels mesos de col·legi, el brogit del de vacances amb els seus casals pels més petits i els neguits de comprar i d’anar pel carrer es tornen tranquil·litat i silenci pels carrers en els quals quasi no hi camina ningú fins que el sol no cau i la calor afluixa.

És una sensació força diferent. Pots anar al parc de prop de casa i llegir un llibre o el diari sense escoltar res més que alguns animalons habitants del parc que no es fan sentir la resta de l'any. Aquesta solitud és quelcom apreciat quan descanses i vols sortir del moviment de la resta dels mesos de l’any. Fins i tot trobes a faltar algú que penses que havia de ser hi, perquè sempre hi és i que per la raó que sigui no el veus.

Enfront el que molta gent pensa, al lloc on vius també es poden fer vacances plenes de contingut i enriquidores. Ens hem acostumat a què vacances és fer quelcom diferent, posar kilòmetres de distància i que per aquesta única raó ja no és cansat fer-ho i és més satisfactori i potser cal començar a aturar-nos i rumiar-ho millor.

Sense desmerèixer la resta, també es pot gaudir i és recomanable l’agost a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem