Signes que no seguim...

Cal fer política, al servei de les persones i el seu entorn socioeconòmic i ambiental

En la segona quinzena de gener hem pogut veure a Mira-sol les mimoses florides, dragons en algunes parets, rats penats... És conseqüència del canvi climàtic? Sí, en part, ja que aquest fenomen pot passar després d'un període de sequera i temperatures altes, és a dir, el que ha passat ara i altres anys.
Tanmateix, hi ha una diferència: ara passa més sovint i, a més, les temperatures són en mitjana significativament més altes. Per tant les plantes seran funcionals abans i, si no plou més, arribaran a situacions d'estrès en moments compromesos del seu cicle i tots els animalons que hi depenen també.

Els informes científics ho expliquen, les observacions de la gent ho certifica... Aleshores, quant tardaran els governs d'aquí, d'allà o d'Europa en considerar que axó és molt seriós i que cal actuar? No descriure, actuar, quines ajudes reals tenen per l'adaptació al canvi climàtic pels diferents sectors de la societat? Quines assegurances es desenvolupen per cobrir el risc d'inversions davant d'un escenari climàtic segur que diferent i més negatiu, tant pels valors absoluts que s'assoliran com per la incertesa de quan serà? Quines restriccions es plantegen pel malbaratament d'aigua i energia, autèntic punt feble de la nostra economia? Quan es podrà desenvolupar una política energètica basada en les fonts pròpies en benefici de tothom i no d'empreses concretes?

Cal fer política, al servei de les persones i el seu entorn socioeconòmic i ambiental. Fer-la per mantenir estructures de poder és un greu error i un gran menysteniment vers les persones.

Seguim aquests signes de la terra, després potser ja no caldrà, lamentablement.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem