Josep Antón: El jugador i figura que voldria qualsevol club

El palista de la UE Sant Cugat va començar a jugar a 14 anys i en fa 16 que defensa el primer equip. Per a Antón, el tennis de taula “ha estat i és part de la meva vida. M’ha fet créixer com a persona”

Parlar de tennis de taula a Sant Cugat és fer-ho, per molts motius, de Josep Antón, Enric Bosch i Joan Minguell (responsable de la secció). La secció de tennis de taula de la Unió Esportiva Sant Cugat és el que és gràcies a la seva aportació. Antón i Bosch van agafar l’equip fa molts anys a la 3a Provincial (l’última categoria catalana) i el van situar a 1a Nacional, la categoria de bronze estatal. Antón va començar a jugar a 14 anys i en fa 16 que defensa el primer equip. Als seus 35 anys, lluny de retirar-se, treballa més que mai “per ser un jugador més complet tècnicament”. Un xinès li dóna classes a Barcelona. Per a Josep Antón, el tennis de taula “ha estat i és part de la meva vida. M’ha fet créixer com a persona”.

Antón: “La secció està en el millor moment de la història"

La seva principal obsessió és treballar pel planter del club. I ho fa com a entrenador. “La secció està en el millor moment de la història. Tenim una trentena de nois i volem créixer en qualitat. Ja n’hi ha alguns que despunten”, explica. El santcugatenc detalla que “ara mateix, estic molt involucrat en el planter. M’agradaria que hi haguessin jugadors que arribessin a jugar al primer equip i, fins i tot, que ho fessin en una categoria superior en la que juguem nosaltres”.

Ha guanyat dos mundials de trucs espectaculars

Antón també és un fenomen mediàtic, després de guanyar dos anys consecutius (2014 i 2015) l’Stiga ITTF Trick Shot Showdown. És el campionat del món de trucs espectaculars. A l’Estat espanyol també se’l reconeix per ser l’administrador del ‘Foro hispano de tenis de mesa’, que va posar en marxa l’any 2000. Antón, que té una farmàcia a Barcelona, també va guanyar el Torneig Estatal la temporada 2013-2014.

En clau personal:

-Com es defineix? Tranquil, perseverant i creatiu.

-Una virtut: Paciència.

-Un defecte: De vegades, ‘pasota’.

-Un esport que no sigui el tennis de taula: Tennis o pàdel.

-Seleccions esportives catalanes. Sí o no? Sí.

-Un color: Blau.

-Un país: Japó.

-Un repte: Guanyar el tercer mundial de cops espectaculars.

-Una il·lusió: Pujar a Divisió d’Honor amb jugadors de la casa.

-Un sentiment: Conciliació.

-Un lema: Feliços els que res esperen perquè mai seran defraudats.

-Un grup de música: Muse.

-Un llibre: El gen egoísta.

-Una pel·lícula: Matrix.

-Un menjar: Pasta.

-Una beguda: Nestea.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem