Les 10 millors pel·lícules sobre la vellesa

Són pel.lícules molt recomanables, perquè "lluny de prejudicis i estereotips, es pot veure i sentir de prop les vivències i angoixes d'aquesta etapa de la vida

L'entitat AMICS DE LA GENT GRAN ha enviat fa poc un recull de les 10 millors pel·lícules de tots els temps en què les persones grans són les autèntiques protagonistes. Estem segurs que amb aquestes pel·lícules riuràs, ploraràs i t'emocionaràs, però també n'aprendràs molt de la soledat que viuen milers de persones en arribar a la vellesa".

Reproduïm els títols i les anirem analitzant en propers articles.

1. En el estanque Dorado

2. Amor

3. El becari

4. La teoria sueca de l'amor

5. Nosotros en la noche

6. Facunda

7. Cien días con la tata

8. Notas de soledad

9. Arrugues

10.Up

EN EL ESTANQUE DORADO (disponible a la plataforma Filmin). De Mark Rydell. Títol original "On Golden Pond". 1981.

La pel·lícula explica la història d'un veterà matrimoni, Ethel i Norman Trayer, que passa les seves vacances en un lloc preciós, Golden Pond, en mig de boscos i a la vora d'un llac. Norman porta molt malament les limitacions de la vellesa. Inesperadament, arriba la filla i a poc a poc miren de recuperar la relació perduda entre ella, el pare i el fillastre d'ella a qui li encarrega que s'ocupi dels avis mentre se'n va de viatge per Europa.

És una adaptació d'una obra de teatre i va guanyar els premis de l'Acadèmia, al millor actor per a Henry Fonda, a la millor actriu per a Katherine Hepburn i al millor guió adaptat. És l'única pel·lícula en la qual Henry Fonda i Katherine Hepburn van treballar junts. Fonda va morir mesos després del rodatge.

Hi ha molts comentaris a favor i algun en contra. Ressalten, sobretot, la interpretació de Fonda i Hepburn, que descriuen de sublim. "És un petit gran drama en forma de viatge directe a l'essència de la maduresa, al cor de la vida". Altres opinen que aquests dos protagonistes es mereixien un "cant del cigne, millor que aquesta enganxosa llaminadura". També hi ha qui opina que "la pel·lícula és com un formatge americà processat, molt fàcil d'untar, però que no té gust de res." Potser l'única manera d'opinar serà veient-la.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem