Les 10 millors pel·lícules sobre la vellesa (10)

La pel·lícula està dedicada a la vida real de Carl i Ellie Fredricksen, antics animadors de Disney

L'entitat Amics de la Gent Gran ha preparat un recull de les 10 millors pel·lícules de tots els temps "en què les persones grans són les autèntiques protagonistes".

Reproduïm els títols, que hem anat analitzant i comentant al llarg de 10 setmanes i ara tanquem aquesta sèrie d'articles amb el darrer.

1. A l'estany daurat

2. Amor

3. El becari

4. La teoria sueca de l'amor

5. Nosaltres en la nit

6. Facunda

7. Cent dies amb la tata

8. Notes de soledat

9. Arrugues

10.Up

Up

Up és una pel·lícula estatunidenca d'animació, del 2009, dirigida per Peter Docter, generada per ordinador, produïda per Pixar Animation Studios i distribuïda per Walt Disney Pictures.

Carl és un home de 78 anys. Quan era un nen, va conèixer i finalment es va casar amb una nena anomenada Ellie, que va créixer en una petita ciutat. Ellie sempre va somiar explorar les muntanyes, però va morir abans de tenir l'oportunitat. Ara, quan amenacen de traslladar a Carl a un asil d'ancians, aquest decideix complir la seva promesa. Per a això, es guanya l'amistat d'un noi de 9 anys anomenat Russell. Ambdós, tan oposats entre si, corren emocionants aventures en terrenys salvatges, enfrontant-se a persones malvades i a totes les criatures aterridores que els esperen a la selva.

Té un reguitzell impressionant de premis i nominacions, entre els quals destaquen els Òscars del 2009 a la millor pel·lícula d'animació, a la millor banda sonora, 2 Globus d'Or i 2 Grammy. Segons les principals recopilacions de crítiques, la pel·lícula va tenir un 98% d'acceptació. El Chicago Sun-Times diu: "És una pel·lícula meravellosa, una aventura emocionant, graciosa i cordial, elaborada impecablement i esplèndidament animada, que té alguns trossos de tanta bellesa i saviesa poètica, que podrien entrar en qualsevol antologia de les millors escenes del cine".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem