Les 10 millors pel·lícules sobre la vellesa (7)

La pel·lícula ha estat premiada diverses vegades i és plena de moments còmics, d'emotivitat i de grans afectes

L'entitat AMICS DE LA GENT GRAN ha preparat un recull de les 10 millors pel·lícules de tots els temps "en què les persones grans són les autèntiques protagonistes". Ells les recomanen perquè "lluny de prejudicis i estereotips, es pot veure i sentir de prop les vivències i angoixes d'aquesta etapa de la vida. Amb aquestes pel·lícules riuràs, ploraràs i t'emocionaràs, però també n'aprendràs molt de la soledat que viuen milers de persones en arribar a la vellesa".

Reproduïm els títols i les anem analitzant en aquests articles.

1. A l'estany daurat

2. Amor

3. El becari

4. La teoria sueca de l'amor

5. Nosaltres en la nit

6. Facunda

7. Cent dies amb la tata

8. Notes de soledat

9. Arrugues

10.Up

CENT DIES AMB LA TATA

Es tracta d'un documental de 82 minuts, dirigit per Miguel Ángel Muñoz i protagonitzat per ell mateix i Luísa Cantero.

L'argument és ben senzill i real: Quan Miguel Ángel tenia 3 anys, els seus pares van contractar la "tata", perquè tingués cura d'ell mentre eren a la feina. Des d'aquell moment, la Tata i el Miguel Ángel no s'han separat mai més. Però degut a diverses complicacions de salut, ell s'adona que la seva història d'amor es pot acabar i decideix portar a terme tot allò que tenia pendent de fer amb ella: un viatge, una recerca sobre els seus orígens i una pel·lícula. Aquest seguit d'aventures s'interromp, 34 anys després, amb l'arribada de la pandèmia, que els obliga a tancar-se durant 100 dies en un petit pis de 35 m².

En declaracions de l'actor i director Miguel Ángel Muñoz, explica que la Tata gairebé no s'hi veu, i tampoc hi sent bé, no pot fer res del que li agradava abans. Li fa mal tot el cos, però no es queixa i s'aixeca cada dia amb ànims de fer feliços els altres i d'agrair-los la seva dedicació per ajudar-la a viure una vellesa millor.

Segons alguns comentaristes, "és una crònica del confinament i també de la vellesa, de la mort, de l'amor, de la responsabilitat i de la vida". Un testimoni d'un temps i d'un lloc que certifica que, més que els diners o el poder, el que necessitem és amor.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem