Les 10 millors pel·lícules sobre la vellesa (5)

Feia 29 anys que Robert Redford i Jane Fonda no compartien pel·lícula i el 2017 ho van fer amb l'adaptació de la novel·la "Nosaltres en la nit"

L'entitat AMICS DE LA GENT GRAN ha preparat un recull de les 10 millors pel·lícules de tots els temps "en què les persones grans són les protagonistes". Ells les recomanen perquè "lluny de prejudicis i estereotips, es pot veure i sentir de prop les vivències i angoixes d'aquesta etapa de la vida. 

Reproduïm els títols i les anem analitzant en aquests articles.

1. A l'estany daurat

2. Amor

3. El becari

4. La teoria sueca de l'amor

5. Nosaltres en la nit

6. Facunda

7. Cent dies amb la tata

8. Notes de soledat

9. Arrugues

10.Up

Nosaltres en la nit

La pel·lícula i la novel·la narren la tendra història de dos veïns jubilats que comparteixen la viduïtat i la solitud. La novel·la es va publicar l'any 2015 després de la mort del seu escriptor, Kent Haruf. Els metges li havien diagnosticat un càncer terminal i ell va decidir dedicar-se en cos i ànima a escriure "Nosaltres en la nit". Va morir al novembre d'aquell mateix any a l'edat de 71, tot just després de lliurar la novel·la a l'editorial. Malgrat el desenllaç final de l'autor, "Nosaltres en la nit"' és un cant a la vida.

"Et volia preguntar si t'agradaria venir de vegades a casa per dormir amb mi", aquesta és la pregunta que l'Addie Moore li fa al seu veí Louis Waters. Malgrat les reticències inicials, Louis acabarà acceptant la curiosa proposta de la seva veïna, que només vol dormir acompanyada i tenir algú al costat amb qui parlar. Les converses que mantenen la parella ens permeten conèixer bona part de les seves vides i pensaments. La joventut, els matrimonis, els fills, la solitud i les pors dels dos protagonistes planen a les pàgines d'una novel·la difícil d'oblidar.

L'amistat perillarà amb l'arribada del net de l'Addie i els comentaris dels veïns. Precisament tot s'esguerra en el moment que decideixen fer pública la relació, perquè al petit poble de Holt, tothom es permet dir-hi la seva sobre la relació entre ells dos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem