Les 10 millors pel·lícules sobre la vellesa (8)

No és un documental sobre la pandèmia, sinó un document gravat durant la pandèmia per parlar de la soledat i no sempre d'una forma negativa

L'entitat AMICS DE LA GENT GRAN ha preparat un recull de les 10 millors pel·lícules de tots els temps "en què les persones grans són les autèntiques protagonistes". Ells les recomanen perquè "lluny de prejudicis i estereotips, es pot veure i sentir de prop les vivències i angoixes d'aquesta etapa de la vida. Amb aquestes pel·lícules riuràs, ploraràs i t'emocionaràs, però també n'aprendràs molt de la soledat que viuen milers de persones en arribar a la vellesa".

Reproduïm els títols i les anem analitzant en aquests articles.
1. A l'estany daurat
2. Amor
3. El becari
4. La teoria sueca de l'amor
5. Nosaltres en la nit
6. Facunda
7. Cent dies amb la tata

8. Notes de soledat

9. Arrugues

10.Up

'Notes de Soledat'

És el novè documental de Nicolás Muñoz Avia, del 2021, de 70 minuts, que va merèixer 7 nominacions a la 36a edició dels premis Goya: Millor pel·lícula, direcció, guió original, música original, direcció de producció, direcció de fotografia i so.

Presenta quatre històries entrecreuades: Alba, una jove no binària que estudia psicologia; Emília, una dona de 86 anys que va ser vedette i que viu sola a Madrid, amb la seva gosseta de 14 anys -"Jo no estic sola, parlo amb la tele, amb la ràdio i amb la meva gosseta"-; Lucio, afeccionat a la construcció de maquetes gegants, que viu sol en una casa rural i Tati, un home que viu a la muntanya, criant rucs, on va anar després de viure una desgràcia familiar i la crisi econòmica del 2008. Tres d'aquestes persones havien escollit viure soles i l'altre, no, però totes tenen en comú la soledat en què es troben.

Va ser gravada durant la pandèmia del coronavirus i diu el director que "això, que al començament va ser un problema, va acabar afegint-li profunditat a la pel·lícula, perquè va democratitzar la soledat: Les persones grans que ja estaven soles, comentaven que el seu dia a dia no havia canviat gaire i, en canvi, la societat va prendre consciència de les seves necessitats." També és un retrat sense cares, sense edat i sense adjectius, del context actual postpandèmia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem