40 anys de barcelonisme de la Penya Blaugrana Sant Cugat

Quatre santcugatencs van fundar la Penya Blaugrana Sant Cugat l’any 1979, després que el 16 de maig de 1979 el primer equip de futbol del FC Barcelona aixequés la primera Recopa d’Europa, a Basilea

Després que el 16 de maig de 1979, el primer equip de futbol del FC Barcelona conquerís la primera Recopa d'Europa, després de superar (4-3) al Fortuna de Düsseldorf (Alemanya), a Basilea (Suïssa), quatre santcugatencs van decidir fundar la Penya Blaugrana Sant Cugat. Van ser Josep Maria Casas, primer president de l'entitat, Joan Aymerich, Josep Garcia i Isidre Sitges.

La seu social la van comprar 21 socis

Des d'un primer moment, la PB Sant Cugat va apostar per disposar d'un local propi, i el 1980 van començar les obres de reconstrucció d'una casa vella del número 15 del carrer Sant Domènec, lloc on encara es troba la seu social. La seu la van comprar 21 socis, que cadascun d'ella van aportar 120.000 pessetes (ara 721,21 euros). La façana del local social està catalogada Bé Cultural Local.

Al llarg d'aquests 40 anys, la PB Sant Cugat ha organitzat moltes i diverses activitats, com la 3a Trobada de Penyes del Vallès, l'any 1992, i la 15a Trobada de Penyes del Vallès, el 2005, coincidint amb els 25 anys de l'entitat esportiva i social de la ciutat. També va reconèixer, en un acte solemne a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, el treball d'exregidors d'Esports i expresidents de la Coordinadora d'Entitats Esportives, i també ha homenatjat a expresidents de clubs i entitats del municipi. També ha tingut seccions de bàsquet i futbol sala.

Una entitat amb 960 socis

En l'actualitat, la PB Sant Cugat, amb 960 socis, organitza, entre altres actes, un acte de reconeixement als socis que fan 25 anys d'associats; participa en el programa Fem Barri al barri de Sant Francesc i a la Cavalcada de Reis; la signatura de personalitats en el Llibre d'Honor de la PB Sant Cugat, la Festa de la Infància i el Torneig Nocturn.

 

La PB Sant Cugat, amb set presidents

Els set presidents que ha tingut fins ara la PB Sant Cugat han estat Josep Maria Casas (abril del 1979-febrer del 1980); Julio de Paz (febrer del 1980-juny del 1989); Josep Camacho (juny del 1989-desembre de 1992); Esther Creu (juny de 1994-juny de 1995); Martín Reverte (juny de 1995-juliol del 2000), i Josep Maria Félez, que és president de la PB Sant Cugat des del març del 2001.

468 jugadors i 26 equips

En l'àrea esportiva, la Penya Blaugrana Sant Cugat-Escola de Futbol Hrsito Stoichkov té 468 jugadors repartits en 26 equips. Són 1 sénior, 2 juvenils, 3 cadets, 5 infantils, 7 alevins, 7 benjamins i l'Escola d'Iniciació. El primer equip de futbol que va tenir l'entitat va ser el 1980 i el 2008 l'Ajuntament va instal·lar gespa artificial al Camp Municipal de Futbol de Can Magí, on entrena i competeix la PB Sant Cugat-EF Hristo Stoichkov.

Josep Maria Félez: "Són molts anys de treball i de sacrifici, èxits rera èxits"

 

Josep Maria Félez, president de la PB Sant Cugat i que ha estat en totes les juntes directives de l'entitat, ha explicat que "des dels fundadors als presidents han posat el seu gra de sorra. Són molts anys de treball i de sacrifici, èxits rere èxits".

Actes del 40è aniversari

Al juny, la PB Sant Cugat va iniciar els actes de celebració dels seus quaranta anys d'història. I ho va fer organitzant el torneig de futbol formatiu Fem 40 anys. Al juliol, també va acollir la cloenda de la temporada de la Federació de Penyes del Vallès del FC Barcelona. El 28 de desembre organitzarà el torneig de tancament de l'any de l'Associació de Clubs de Terrassa i Comarca, al Camp Municipal de Futbol de Can Magí, en les categories benjamí, aleví, infantil i sénior. I el 26 de gener, al Casal de Torreblanca, organitzarà un torneig de PSP4 del FC Barcelona.

L'acte central del 40è aniversari

La Penya Blaugrana Sant Cugat va celebrar el diumenge 17 de novembre l'acte central del 40è aniversari de l'entitat local. Va fer un dinar al restaurant Masia Can Ametller en què van assistir diferents i destacades autoritats, com Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona, acompanyat dels directius santcugatencs Josep Ramon Vidal-Abarca i Jordi Argemí; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat; Jacobo Domènech i el també santcugatenc Francesc Folguera, directius de la Federació Catalana de Futbol; Antoni Guil, president de Confederació Mundial de Penyes, i Josep Maria Félez, president de la Penya Blaugrana Sant Cugat. Hi van assistir 182 comensals i la presència de 28 penyes del FC Barcelona.

Nou equip de futbol inclusiu

Des de l'11 de novembre, la PB Sant Cugat té un nou equip de futbol inclusiu, que entrenarà dos cops per setmana a Can Magí i que competirà en la Excellence Cup, amb 12 clubs, a partir del gener.

La PB Sant Cugat forma part de l'Associació de Clubs de Terrassa i Comarca (amb un membre a la junta directiva), a la Federació de Penyes del Vallès del FC Barcelona (amb un membre a la junta directiva), a la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat (amb un membre a la junta directiva) i a l'Agrupació de Penyes del FC Barcelona i a l'Agrupació Barça Jugadors.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem