Dídac Salas: a deu centímetres de la glòria

L'atleta santcugatenc necessita millorar en 10 centímetres la seva millor marca personal (5,60 m) per aconseguir la mínima dels Jocs Olímpics d’aquest estiu a Rio de Janeiro

Deu són els centímetres que ara mateix necessita saltar de més l’atleta Dídac Salas per aconseguir la mínima dels Jocs Olímpics d’aquest estiu a Rio de Janeiro (Brasil). “Mai no havia tingut un objectiu tan clar”, assegura l’especialista en salt de perxa. La seva millor marca personal és de 5 metres i 60 centímetres. L’última vegada que la va igualar va ser el març del 2015, a Praga, on va ser desè a l’europeu absolut en pista coberta. El santcugatenc confia a cegues en les seves possibilitats i es mostra tranquil “perquè tinc una molt bona base”.

Ja recuperat d'una aparatosa caiguda

Salas ja es troba del tot recuperat de l’aparatosa caiguda del 18 juliol passat al Meeting Ciutat de Mataró, on va lesionar-se l’espatlla dreta. La seguretat que té en ell mateix va fer que a l’octubre Salas ja estigués novament saltant al CAR de Sant Cugat, on s’entrena des de fa molts anys.

“Estic tenint una bona progressió"

Encara la temporada 2016 en plena confiança. “Estic tenint una bona progressió. Els meus objectius a mitjà i llarg termini són anar millorant la meva marca personal i ser cada vegada millor atleta internacional”, afirma.

La seva carta de presentació

Amb tan sols 22 anys ja col·lecciona un munt de rècords i d’èxits esportius catalans, espanyols (tres vegades campió d’Espanya absolut), europeus (tercer a l’europeu júnior, el 2011, a Tallinn) i mundials (primer als Jocs Olímpics de la Joventut, el 2010 a Singapur). Elisa Poses va ser la descobridora de Dídac Salas a la UA Rubí, club en el qual va iniciar-se a l’atletisme a l’edat de 10 anys. Després va fitxar per l’ISS-l’Hospitalet i aquesta campanya és la sisena que defensa el FC Barcelona, en el seu primer any de sènior. Tant li agraden les alçades que s’està traient la llicència de pilot privat, a Sabadell.

En clau personal:

Com es defineix?
Decidit, tossut i valent.

Una virtut.
Treballador.

Un defecte.
Despistat.

Un esport.
Qualsevol de risc.

Un país.
Xile.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem