Jaume Leiva i Bàrbara Ramon guanyen la Sant Silvestre de Sant Cugat

A la cursa celebrada aquest dijous al vespre als carrers de Sant Cugat han participat 1.935 persones

Els atletes catalans Jaume Leiva i Bàrbara Ramon s'han adjudicat la sisena edició de la Sant Silvestre de Sant Cugat, aquest dijous, 31 de desembre, a la tarda. Jaume Leiva (Runners Tarragona) ha superat en l'últim mig quilòmetre de la cursa el marroquí Omar Ougzfi, que ha acabat segon. Ougzi ha guanyat les edicions del 2013 i 2014.

Mira les millors imatges de la Sant Silvestre.

Segon títol de Jaume Leiva

Jaume Leiva ha guanyat la cursa. FOTO: Lali Puig

Aquest és el segon títol de Jaume Leiva en la Sant Silvestre de Sant Cugat, després de guanyar l'any 2011. El de Terrassa és un atleta català d'elit, que després de superar una operació el desembre del 2013, aquest 2015 ha aconseguit, entre altres èxits esportius, una segona posició en la Behobia de Sant Sebastià. Cal recordar que Leiva, de 32 anys, es va adjudicar el Campionat d'Espanya de Mitja Marató el 2012 i també ha participat en un Campionat del Món de Mitja Marató, sent el quart millor atleta europeu.

Leiva: “M'he demostrat que torno a ser un atleta d'alt nivell”

Jaume Leiva s'ha mostrat del tot content per aquest triomf a Sant Cugat: “Venia de dos anys molt durs després d'una greu lesió al maluc. Després de l'operació vaig recaure. Però aquesta victòria a Sant Cugat és un punt d'inflexió. M'he demostrat que torno a ser un atleta d'alt nivell”.

Primera victòria de Bàrbara Ramon

Carla Corbella, Bàrbara Ramon i Ouafaa Hamani, el podi absolut femení. FOTO: Lali Puig

Bàrbara Ramon Salamanya ha conquerit, per primera vegada, la Sant Silvestre de Sant Cugat. L'atleta de Santa Coloma de Farners, de 32 anys, ha aconseguit aquest 2015 la primera posició en el Campionat de Catalunya de Cros per Clubs, amb el seu club, l'Agrupació Atlètica Catalunya. També ha estat tercera en el Campionat català de 3.000 metres llisos en Pista Coberta.

Bàrbara Ramon ha qualificat la prova “de molt dura”, però també ha dit que “és molt maca. El públic s'ha bolcat amb els corredors. Ha estat espectacular. El 2016 repetiré”.

Ouafaa Hamani, campiona el 2014 i tercera el 2012, ha estat enguany tercera. La santcugatenca Laura Bel Franquesa, que ha estat campiona de la Mitja Marató de Sant Cugat, ha finalitzat sisena amb un temps de 38 minuts i 11 segons.

Un total de 1.935 participants

Han estat un total de 1935 atletes els que han participat en aquesta 17a edició de la Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat, que organitza el Club Atlètic Barcelonès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. El principal patrocinador de la cursa és Divina Pastora Assegurances l'Aliança. Al 2014 hi van prendre part 2.007 atletes i al 2013, 2.024 atletes. Segons l'organització, 1.100 són els santcugatencs que s'han inscrit en aquesta sisena edició.

Domingo López: “Sant Cugat ha respòs”

Domingo López, president del Club Atlètic Barcelonès i màxim responsable de la prova, ha assegurat que “Sant Cugat ha respòs”. Ha lamentat, però, l'alta presència de corredors sense dorsal.

Aquesta cursa està homologada per la Federació Catalana d'Atletisme i forma part també del Circuit Divina Pastora Assegurances l'Aliança. El circuit ha estat de 10 quilòmetres, el mateix que els últims anys, amb algunes petites modificacions en el traçat.

La segona entrega de trofeus, el 8 de gener

L'entrega de premis als tres primers classificats de la general masculina i femenina ha estat presidida per Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, i Joan Cotrina, vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme.

La resta de premiats; del 4t al 25è en la classificació general, el primer classificat i primera classificada de cada categoria, per equips, el primer/a local, i la millor disfressa (individual i col·lectiva), també rebran un obsequi el 8 de gener, a les 19 hores, en un acte a l'Ajuntament de Sant Cugat.

Els i les millors de la cursa

Els tres primers classificats i classificades s'han endut un premi en metàl·lic de 500, 300 i 200 euros, i han estat:

  1. Jaume Leiva (Runners Tarragona): 30 minuts i 18 segons
  2. Omar Ougzfi (AA Catalunya): 30 minuts i 43 segons
  3. Francisco Roldan (FC Barcelona): 31 minuts i 11 segons


Les tres primeres classificades han estat:

  1. Bàrbara Ramon (AA Catalunya): 36 minuts i 25 segons
  2. Carlota Corbella 36 minuts i 59 segons
  3. Ouafaa Hamani (AA Catalunya): 37 minuts i 24 segons

Amb la Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer

Per segon any consecutiu, la Sant Silvestre de Sant Cugat ha col·laborat amb la Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer (FECEC). L'eslògan d'aquesta campanya solidària és 'Nassos contra el càncer'. Aquells atletes que han volgut han aportat una quantitat econòmica voluntària a l'entitat.

S'ha de renovar l'acord

Segons van avançar Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, i Domingo López, president del CA Barcelonès, en la presentació de la cursa, no hi ha d'haver cap problema perquè es renovi el conveni entre l'Ajuntament i el CA Barcelonès. En els pròxims mesos es podria fer públic la continuïtat de la Sant Silvestre de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem