Més novetats i millores al 18è Cros Ciutat de Sant Cugat

Es farà el diumenge 13 de novembre, al Parc de la Pollancreda, amb 18 curses

Un premi als valors en l'esport (corresponent a l'edició del 2015); el desdoblament en la categoria infantil (dues curses, masculí infantil i femení); una zona d'estiraments amb tècnics de l'OMET per quan els atletes acabin la cursa; un nou espai per guardar la roba; un diploma de participació; l'avançament en mitja hora (8.30 hores) de la cursa popular o sènior, i un reforç visual de la Carta Ètica E4S de l'associació Sant Cugat Creix i l'Ajuntament de Sant Cugat són les moltes i diferents novetats del 18è Cros Ciutat de Sant Cugat, que es farà el diumenge 13 de novembre, al Parc de la Pollancreda.

Després de l'èxit de les tres primeres edicions, també s'habilitarà un aparcament vigilat per a bicicletes, en aquesta ocasió a la Gran Via de les Corts Catalanes (fins ara al carrer Puig i Cadafalch), amb l'objectiu que els participants puguin desplaçar-se fins al cros d'una manera més sostenible.

Un pressupost de 21.712,20 euros

Hi participaran atletes de prebenjamí a sènior. FOTO: Lali Puig

El cros l'organitza l'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), i compta amb una organització de més d'un centenar de persones. Cal destacar la col·laboració com a clubs esportius de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc de Sant Cugat i de la Unió Ciclista Sant Cugat. El pressupost de l'edició d'enguany és de 21.712,20 euros (despeses directes). El 2015 hi van córrer 4.052 escolars. Aquest cros compta, per vuitè any consecutiu, amb el patrocini de l'Hospital Universitari General de Catalunya.

Un total de 18 curses

La cursa 'Special Cros' tornarà a ser protagonista. FOTO: Lali Puig

Les categories (masculí i femení) que estableix l'organització són de prebenjamí (nascuts els anys 2009 i 2010) fins a sènior o popular (abans del 1997), i també la cursa 'Special Cros', adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual. La primera de les 18 curses serà la sènior o popular i començarà a les 8.30 hores, mentre que l'última serà la de prebenjamí masculí de 1r any (nascuts el 2010) i començarà a les 13.45 hores. Tots els participants rebran, com cada any, un obsequi, que en aquesta ocasió, com l'any passat, també serà una bossa. Els millors classificats d'algunes categories aconseguiran el passi per participar en la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars.

Una sessió de preparació pel cros

En aquesta edició, l'Associació Catalana de Parkinson (delegació a Sant Cugat) serà l'entitat a la que es donarà suport. FOTO: Lali Puig

L'organització ha tornat a dissenyar un entrenament previ al cros, que tindrà lloc el dissabte 5 de novembre, de 10 a 13 hores, al Parc de la Pollancreda, en les categories de prebenjamí a juvenil. Per participar-hi caldrà una inscripció prèvia (fins al 3 de novembre) que es pot formalitzar al web de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET). L'objectiu és que els nens i nenes reconeguin el circuit i l'espai del cros.

Com inscriure-s'hi

Les millors fotos del cros tindran premi. FOTO: Lali Puig

Les inscripcions, que són gratuïtes, ja estan obertes i es poden formalitzar, fins al dimarts 8 de novembre, a les 12 hores, de tres maneres diferents. Es poden fer per internet, a través de la pàgina web de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET); a les escoles, o bé presencialment a l'oficina de l'OMET (al passatge Baró de Coubertin, 5). Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament i l'OMET han editat una guia informativa del cros.

Amb l'Associació Catalana de Parkinson

Els tres primers classificats de cada categoria tindran un trofeu. FOTO: Lali Puig

Per segon any consecutiu, els participants de la cursa sènior hauran de fer un pagament de 3 euros, que en aquesta ocasió aniran destinats íntegrament a l'Associació Catalana de Parkinson (delegació a Sant Cugat), entitat que enguany ha triat l'Ajuntament de Sant Cugat per col·laborar en el seu projecte social.

Amb anterioritat, el cros ha col·laborat en aquesta campanya solidària amb Càritas Sant Cugat, ASDI i Sant Cugat amb el Poble Saharaui (SCAPS). Tots els participants del cros podran fer una aportació voluntària a l'OMET (abans de la cursa) i també a la carpa que s'instalarà al Parc de la Pollancreda, el dia de la cursa. Aquells corredors que, per motius econòmics, no puguin fer front als 3 euros i ho puguin acreditar hi podran participar sense cap cost.

En la presentació de la 18a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat hi han participat Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Marta Guzman, directora mèdica de l'Hospital Universitari General de Catalunya, i Lluís Bach, secretari de l'Associació Catalana de Parkinson (delegació a Sant Cugat). Eloi Rovira ha tornat a lloar el cros: "És una cursa molt consolidada a Sant Cugat i és la pedra angular dels Jocs Esportius Escolars". Lluís Bach ha assenyalat que "amb l'aportació econòmica del cros ens permetrà mantenir uns preus molt ajustats amb les activitats que fem, que tenen un cost, i així no hi hagi cap persona que no hi pugui participar".

El TOT hi col·labora un any més

El TOT Sant Cugat (paper i on-line) també publicarà la fotografia guanyadora del cinquè Concurs Fotogràfic Digital que també convoca el cros. Les tres millors fotografies s'enduran material esportiu.

Els resultats del cros, al web de l'OMET

Els resultats del cros es podran consultar el mateix dia de la prova al web de l'OMET i al de l'Ajuntament. L'organització lliurarà un trofeu els 3 primers classificats de cada categoria, sexe i cursa, així com una medalla del 4t al 8è classificat. En la categoria sènior o popular hi haurà un trofeu pels 3 primers classificats per sexe. També hi haurà premis per equips (categories escolars).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem