contingut promocionat
Hospital Universitari General de Catalunya

Els temes culturals del 2017

Els fets més rellevants de l'any que s'acaba

L'any 2017 ha deixat diferents notícies en l'àmbit cultural a Sant Cugat del Vallès. Entre altres, un dels més rellevants ha estat l'inici de les obres de La Unió Santcugatenca. Gairebé 100 anys després que comencés la construcció de l'actual edifici de La Unió santcugatenca, l'any 1921, la setmana del 18 de desembre començaven les obres de remodelació de l'edifici. Unes obres que, a banda de reformar la instal·lació, serviran per crear un edifici integrador de funcions i serveis havent-hi una relació visual i vital entre l'exterior i l'interior de l'edifici.

A la planta baixa continuarà presentant el teatre, la Sala Clavé i el pati. El projecte, que porta per nom La Unió fa la força, anirà a càrrec de Dilmé Fabré Torras i Associats SLP, empresa que va guanyar el concurs que va obrir l'Ajuntament per a desenvolupar l'obra.

Obres al Monestir  FOTO: Lali Puig



També parlant d'obres, durant aquest 2017 també han començat les obres de restauració del Monestir de Sant Cugat. Uns treballs que s'estendran fins al 2020 i amb les quals Ajuntament, Diputació i Generalitat invertiran més d'un milió d'euros per actuacions de conservació al conjunt monumental.

Parlant també del Monestir, les seves campanes van recuperar els seus tocs el 20 de novembre després de mesos aturades per problemes en el rellotge, que data del segle XVII.
 

El primer 3de9f dels Gausacs  FOTO: Lali Puig

En l'àmbit de la cultura popular i tradicional de Sant Cugat, enguany també ha estat un any per recordar en diferents aspectes. Entre ells, per la fita castellera de descarregar el primer 3 de 9 amb folre dels Castellers de Sant Cugat. Ho feien a casa, durant l'actuació de la Festa de Tardor el 28 d'octubre.

Trobada Nacional Bastonera  FOTO: Bernat Millet



D'altra banda, la ciutat acollia la 42a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya amb motiu de la celebració del 25è aniversari dels Bastoners de Sant Cugat. D'aquesta manera, més de 1.000 bastoners prenien els carrers de Sant Cugat el 10 de juny.
 

30 anys dels Geganters  FOTO: Lali Puig

I també d'aniversari han estat els Geganters de Sant Cugat. Tres dècades han celebrat enguany el Joan i la Marieta, amb diferents activitats, entre elles, l'organització, el 28 de maig, de la XXIII Trobada Comarcal de Gegants del Vallès.

El 5 de gener el TOT Sant Cugat en format paper publicarà l'anuari del 2017 patrocinat per l'Hospital General de Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem